Ваксинационната кампания активно може да продължи с осигурени над 200

...
Ваксинационната кампания активно може да продължи с осигурени над 200
Коментари Харесай

Борисов: Пристигнаха 151 000 ваксини, очакваме още 700 000 дози през април

„ Ваксинационната акция интензивно може да продължи с обезпечени над 200 000 дози ваксини против Covid-19, откакто през днешния ден дойдоха още 151 000 ваксини. По най-бързия метод РЗИ и персоналните лекари да имунизират искащите, да се отворят зелените коридори и ще имаме една сериозна войска от победили ковид – имунизирани и оздравели “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов през днешния ден в хода на държавно съвещание и подчертава, че през април се чакат още над 700 000 дози ваксини.

Премиерът напомни, че от на следващия ден, 1 април,. Разрешават се също визитите в откритите площи, тераси и градини на заведенията за хранене при работно време до 23 ч.

По време на днешното съвещание кабинетът утвърди втори Договор за подаяние на комплекти за тест за антиген „ всичко в едно “ за диагностика на Covid-19 за България от Европейската комисия, заяви държавната пресслужба.

Дарението е по линия на специфичния инструмент на Европейката комисия, който подкрепя страните членки за справяне в битката с ковид, в това число посредством обезпечаване на ваксини за всички европейски жители. Съгласно контракта България ще получи 134 825 антиген теста „ всичко в едно “. Тези проби се употребяват в лечебните заведения, колите за спешна помощ диагностично-консултативните центрове и др.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР