Ваксината срещу новия коронавирус на Пфайзер/Бионтех намалява риска от настаняване

...
Ваксината срещу новия коронавирус на Пфайзер/Бионтех намалява риска от настаняване
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер намалява риска от хоспитализация на децата


Ваксината против новия ковид на " Пфайзер/Бионтех " понижава риска от настаняване в болничното заведение при децата, съобщи Ройтерс, като цитира американско проучване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31182
По време на всеобщото разпространяване на разновидността Омикрон на COVID-19 в Съединени американски щати при ваксинираните подрастващи на възраст сред 5 и 11 години вероятността да бъдат приети в болница е била с 68 % по-малка в сравнение с при неимунизираните, демонстрират данните. 

Изследването е извършено от американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите и на експерти от Бостънската детска болница.

При младежите сред 12 и 18-годишна възраст, на които са сложени две дози от препарата, рискът от болнично лекуване поради възпаление с Омикрон е с към 40 % по-нисък. 

Вероятността от по-сериозни затруднения, в това число нужда от механична помощ при дишане или гибел, е с съвсем 80 % по-ниска за тези, които са получили дозите съгласно възрастта.

В изследването са оценени данни на имунизирани и неимунизирани против COVID-19 пациенти в 31 лечебни заведения в 23 американски щата.

Препаратът дава по-добри резултати против разновидността Делта на новия ковид, който циркулираше предходната година. Ефективността му е била към 93 % против хоспитализация при юноши, когато тази вариация беше преобладаваща, откри изследването.

Данните от проучването са оповестени в профилираното издание " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ", отбелязва Българска телеграфна агенция. 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР