Ваксината срещу COVID-19 на Pfizer Inc и BioNTech SE успя

...
Ваксината срещу COVID-19 на Pfizer Inc и BioNTech SE успя
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer/BioNTech е ефективна и срещу бразилския щам


Ваксината против COVID-19 на Pfizer Inc и BioNTech SE съумя да обезврежда нов вид на ковид, разпространяващ се бързо в Бразилия, сочи лабораторно изследване, оповестено в New England Journal of Medicine.

Кръвта от хора, които са били имунизирани, обезврежда инженерна версия на вируса, която съдържа същите разновидности в шиповата част на мощно заразния вид P.1, разпознат за първи път в Бразилия. Изследването е извършено от учени от двете компании и от медицинският факултет на Тексаския университет.

Учените настояват, че обезвреждащата дарба е съвсем еквивалентна на резултата на имунизацията върху предходната по-малко заразна версия на вируса от предходната година.

Шипът, с чиято помощ вирусът прониква в човешки кафези, е главната цел на доста ваксини против COVID-19.

В оповестени по-рано изследвания Pfizer откри, че неговата ваксина обезврежда други по-заразни разновидности, разпознати за първи път в Обединеното кралство и Южна Африка, макар че южноафриканският вид може да понижи защитните антитела, провокирани от имунизацията.

От Рfizer обявиха, че имат вяра, че е доста евентуално сегашната ваксина да защищава от южноафриканския вид. Производителят на медикаменти обаче възнамерява да тества трета бустер доза от тяхната ваксина, както и версия, модифицирана особено за битка с този вид, с цел да разбере по-добре имунния отговор.

Източник: БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР