Ваксината срещу COVID-19 на англо-шведската компания е преименувана на Vaxzevria

...
Ваксината срещу COVID-19 на англо-шведската компания е преименувана на Vaxzevria
Коментари Харесай

Ваксината на AstraZeneca е преименувана на Vaxzevria

Ваксината против COVID-19 на англо-шведската компания е преименувана на Vaxzevria на 25 март, съгласно уеб страницата на Европейската организация по медикаментите EMA, съобщи БГНЕС, цитирайки РИА Новости.

Порталът на Шведската организация за медицински артикули показва, че това няма да докара до други промени, само че експертите по имунизация би трябвало да са наясно с преименуването, защото информацията за продукта, етикетирането и пакетирането може да наподобяват друго.

Смяната на името идва на фона на известия през март за рискови затруднения при хора, получили имунизацията. В Австрия имунизирано лице бе диагностицирано с множествена тромбоза и умря 10 дни след приемане на първата доза. Друг бе приет в болница с белодробна емболия. По-късно сходна информация стартира да идва от други европейски страни. Някои страни от Европейски Съюз взеха решение да преустановят използването на лекарството като защитна мярка.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Норвегия удължава прекъсването на имунизацията против коронавиру...

Експертите на EMA не потвърдиха, че имунизацията на AstraZeneca усилва общия риск от тромбоемболични затруднения. за нейната сигурност и резултатност и означи, че изгодите и отбраната на обществеността надалеч надвишават евентуалните опасности, свързани с лекарството. Освен това учените ще продължат да учат страничните резултати и дейности, а данните за случаите на тромбоза ще бъдат добавени към общата информация за това.

В очакване на нов разбор на изгодите и рисковете от имунизацията по възраст и пол, здравните управляващи в Канада стопират краткотрайно използването на Covid имунизацията на компанията AstraZeneca при хора под 55 години, оповестява Ройтерс, съобщи БНР.

Стъпката е подхваната след известията от Европа за редки, само че съществени случаи на формиране на кръвни съсиреци, кървене и в някои случаи - гибел след имунизация, най-вече при млади дами. В Канада, където са сложени към 307 000 дози на AstraZeneca, не са регистрирани сходни случаи, отбелязва Ройтерс.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Увереността в сигурността на имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca бележи фрапантен спад в Испан...

Канадският Национален съвещателен съвет по имунизация показва, че от известните все още данни, има основна неизясненост за изгодите от имунизацията на AstraZeneca при лица под 55 години. До момента 40% от хората, които са получили кръвни съсиреци, са умряли, само че този % може да намалее, когато бъдат разпознати и лекувани повече сходни случаи, означи съветът.

По-възрастните хора са изложени на по-голям риск от хоспитализация и гибел от Covid-19, а затрудненията от имунизацията в тази възрастова група наподобява са по-редки, по тази причина тя може да бъде предлагана с " осведомено единодушие ", разгласи комитетът.

Организацията, че ще добави нови условия и условия за издаване на позволения за потребление на ваксини, в това число " условие към производителите да дават подробна оценка за изгодите и рисковете от имунизацията по пол и възраст в канадски подтекст ".

Health Canada към този момент е поискала такава информация от AstraZeneca.

Спирането на слагането на имунизацията на лица под 55 години се отнася за двете версии на препарата, утвърдени в Канада - на AstraZeneca – Канада и на Серумния институт на Индия, който създава лична версия по лиценз, и канадския му сътрудник Verity Pharmaceuticals.

Много европейски страни краткотрайно стопираха използването на имунизацията на британско-шведската компания AstraZeneca, до момента в който течеше следствие на случаите с кръвни съсиреци по-рано този месец. Канада продължи тогава да употребява имунизацията, като уточни, че изгодите надвишават рисковете.

Почти всички страни по-късно възобновиха използването на имунизацията. Франция не се съобрази напълно с рекомендацията на европейския лекарствен регулатор и съобщи на 19 март, че ще слага тази ваксина единствено на лица на и над 55 години. Франция обоснова решението с доказателства, че кръвните съсиреци засягат по-млади хора.

Канада чака 1,5 милиона дози от препарата на AstraZeneca тази седмица от Съединени американски щати, където тази ваксина към момента не е позволена за приложимост. Канада е поръчала над 20 милиона дози от AstraZeneca и Серумния институт на Индия.

Канадските регулатори утвърдиха Covid имунизациите на американските компании Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson и британско-шведската AstraZeneca. Канада е поръчала от Pfizer до 76 милиона дози, а от Moderna - до 44 милиона.

Властите се надяват да получат над 36,5 милиона дози до юли, с цел да могат да имунизират с най-малко една доза всички възрастни, които пожелаят, до края на юни, показва Associated Press, съобщи още БНР.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР