Ваксината Moderna срещу COVID-19, за която наскоро беше доказано, че

...
Ваксината Moderna срещу COVID-19, за която наскоро беше доказано, че
Коментари Харесай

Ваксина Модерна дава най-малко 3 месеца имунитет

Ваксината Moderna против COVID-19, за която неотдавна беше потвърдено, че има 94 % успеваемост, кара човешката имунна система да създава мощни антитела, които устоят минимум три месеца, демонстрира изследване.

Изследователи от Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания (NIAID), който е взел участие в създаването на ваксина, са изследвали имунния отговор на 34 участници, млади и остарели, от първия стадий на клинично изпитване.

Пишейки в New England Journal of Medicine, те обявиха, че антителата, които стопират ковид да не нахлуват в човешките кафези, " понижават леко с течение на времето, както се чака, само че остават нараснали при всички участници 3 месеца след имунизация. "

Ваксината, наречена mRNA-1273, се ползва в две инжекции с период от 28 дни.

Въпреки че броят на антителата избледнява с времето, шефът на NIAID Антъни Фаучи и други специалисти обявиха, че е доста евентуално имунната система да запомни вируса, в случай че бъде наново изложена по-късно, и по-късно да създаде нови антитела.

Обнадеждаващо, изследването сподели, че имунизацията задейства избран вид имунни кафези, които би трябвало да оказват помощ в по този начин наречения отговор на паметта, само че единствено по-дългосрочното изследване ще удостовери дали това в действителност е по този начин.

Ваксината Moderna ще бъде прегледана от съвещателен комитет на Администрацията по храните и медикаментите (FDA) на 17 декември.

Подобно на друга ваксина, създадена от Pfizer и BioNTech, тя се основава на нова технология, която употребява генетичен материал под формата на иРНК (пратеник рибонуклеинова киселина).

ИРНК е обгърната в липидна молекула и инжектирана в ръката, където кара клетките в нашите мускули да построяват лекомислен протеин на ковид.

Това подвежда имунната система да повярва, че е инфектирана с бацил и я образова да построява верния тип антитела, когато срещне същинския вирус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР