Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на

...
Важно е новосформирано правителство да вземе решение за покупката на
Коментари Харесай

Зам.-началникът на отбраната: Политическата криза ще забави модернизацията на армията

Важно е новосформирано държавно управление да вземе решение за покупката на вторите осем изтребителя за Военновъздушни сили, разяснява заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев

Той уточни, че политическото управление ще вземе решение дали това да се желае от служебното държавно управление или да се чака последващо постоянно държавно управление, съобщи:

„ За нас е значимо да имаме цялостна ескадрила и не към този момент, а за няколкото години напред, тъй като отлагайки тези последващи осем може да стане по този начин, че да ги отложим доста дълго във времето “.

Политическата рецесия и неналичието на работещ парламент забавят процесите на рационализация на армията, а процесът не е самоцел на военнослужещите, а е прийом да си осъществим конституционните отговорности, уточни още генерал-лейтенант Илиев:

„ Липсата на парламент е спънка, защото огромните планове би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание, тъй че ние имаме интерес да имаме работещ парламент, работещо държавно управление, способни да вземат решения. Модернизацията е доста дълго отлагана. Не е въпрос на един ден или на два месеца, само че ние към този момент сме закъснели “.

Все още не е завършила инспекцията за дребния аероплан, който прелетя през няколко страни и при започване на юни кацна на летището до Търговище. „ Когато има достоверна информация за пред обществеността “, тя ще бъде подадена, уточни още заместник-началникът на защитата.

Във Велико Търново той взе участие в церемонията по производството на курсантите на Националния боен университет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР