Важно е да се знае, че натрупаните мазнини в коремната

...
Важно е да се знае, че натрупаните мазнини в коремната
Коментари Харесай

Разтворимите фибри топят коремчето

Важно е да се знае, че насъбраните мазнини в коремната област крият евентуална заплаха от диабет, чернодробни заболявания, високо кръвно налягане и сърдечни проблеми.

Големият стомах като цяло има неприятно отражение освен върху здравословното ви положение, само че и върху обществения ви имидж и свободното придвижване на тялото. А висцералната мастна тъкан, допринасяща за заоблените кореми, има въздействие върху значими вътрешни органи и пречи на тяхното вярно действие.

Ново изследване обаче потвърди, че увеличение на приема на елементарно разтворими фибри се явява самобитен „ терминатор “ в елиминирането на мазнините в коремната област. Резултатите са на база пет годишно проучване на над 1 000 души, предразположени към струпване на непотребни килограми.

Предимствата на разтворимите фибри за организма са доста. Сред тях са понижаване на апетита, бърза и дълготрайна задоволеност, намаление на неприятния холестерол. Те пазят и от рак на дебелото черво, защото имат характерната функционалност да свързват канцерогенните и токсичните частици в организма ни и да ги извеждат.

Учените са открили, че нарасналата консумация на разтворими фибри е оказала позитивно въздействие върху намаляването на корема. Установено е още, че всяко нарастване на фибрите единствено с 10 грама дневно има капацитета да понижи с до 4 % размера и мазнините на корема в дълготраен проект.

 Разтворимите фибри топят коремчето

Какво да консумираме, с цел да увеличим приема на разтворими фибри?

Две ябълки дневно са скъп съдружник в битката с коремните тлъстини. Голяма част от фибрите се намират в кората на плодовете и зеленчуците. Ето за какво експертите по хранене предлагат единствено усърдно измиване, само че не и белене на растителните артикули (разбира се, в случай че това позволява).

Другият вид е да наблегнете на граха и пъстрота фасул и като цяло всички варива.

Овесените трици също са богати на разтворими фибри.

Пълнозърнестите спагети и макарони са добър сурогат на обичайните и одобрявани в рационални количества също понижават тлъстините към корема.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР