Важни промени в сключването на задължителната застраховка Гражданска отговорност“ предвиждат

...
Важни промени в сключването на задължителната застраховка Гражданска отговорност“ предвиждат
Коментари Харесай

Изненада! Важни промени с „Гражданска отговорност“, нарушителите на пътя посърнаха

Важни промени в сключването на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ плануват промени в Кодекса за застраховането, качени за публично разискване. Те би трябвало да влязат в действие от 23 декември тази година, написа Pariteni.bg.
Те плануват въвеждането на система „ бонус-малус “, която на процедура е нарушителите на пътя да заплащат по-високи цени на „ Гражданската “ от изрядните водачи.
Затова в кодекса е записано, че застрахователят би трябвало да одобри правила за поправяне на застрахователната награда, въз основа на предявените искания за избран интервал от време (система „ бонус-малус на застрахователя “).
Правилата включват реда и метода за поправяне на застрахователната награда, изискванията и критериите, които застрахователят е определил, както и метода, по който употребява удостоверенията за предявени застрахователни искания, при поправяне на наградите.
Застрахователят обаче не може да третира застрахования по дискриминационен метод, нито да усилва голословно наградата му заради неговата народност или само въз основа на това, в коя страна е обитавал.
Когато употребява уверение, издадено в друга страна членка, той е задължен да го третира като такова, издадено в България, в това число при използването на пониженията на наградата, написа още в измененията.
Според тях застрахователят би трябвало да разгласява на уеб страницата си общ обзор на признатите правила за потребление на удостоверенията за предявени застрахователни искания, когато пресмята наградите, без да оповестява сензитивна комерсиална информация или детайлности по отношение на тарифните си правила.
Със законопроекта се вкарват нови дефиниции за „ транспортно средство “ и „ потребление на транспортно средство “. Като за някои категории няма да се желае сключването на застраховка.
Това са ремаркета категория О1 (до 750 килограма), самоходна техника с мощ на мотора до 10 kW, колела с мотор, самостоятелни електрически транспортни средства и самобалансиращи се транспортни средства, т.е. тротинетки.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР