Важни истини, които трябва да осъзнаете, ако искате да живеете

...
Важни истини, които трябва да осъзнаете, ако искате да живеете
Коментари Харесай

Важни истини, които ще направят живота ви по-добър

Важни истини, които би трябвало да осъзнаете, в случай че желаете да живеете по-добре

Когато сме млади, се наскърбяваме на това, което считаме, че другите мислят за нас. Достигайки междинна възраст, се научаваме да не се тормозим толкоз кой какво мисли. В зрелост ние осъзнаваме, че по този начин или другояче никой не мисли за нас.

“Навикът да приемаш всичко персонално е най-високата степен на нарцисизъм, тъй като допускате, че всичко на този свят се свежда до вас персонално. ” – Мигел Руис

Психологически започваме да растем, когато приемем обстоятелството, че имаме избор. Ние решаваме сами, че няма да бъдем жертва на личното си мислене. Тази промяна не е лесна.

Изцелението стартира, когато се откажем от нуждата постоянно и за всичко да се опитваме да бъдем прави.

Навикът да приемате всичко драговолно, колкото и естествено да наподобява, никога не е такова. Това решение основава стрес и води до спорове. Започвате да възприемате света през призмата на страха. Ще разберете за това по-късно.

Жестока истина номер 1: на тази планета има над 7 милиарда души. Всеки от тях има вяра, че неговите правила и възгледи са верни. Не ми вярвате? Запитайте се сами.

Няма да имате време да извършите и една крачка и някой ще стартира да показва противоречие с това, което казвате. Този човек става нападателен, стартира да пази своите правила и се стреми да промени вашите възгледи.

Най-успешните хора са наясно с голямото влияние, което стилът на другарство оказва върху другите и върху тяхното психическо здраве. Те са усвоили и не престават да усъвършенстват техниката „ психически щит “, която им разрешава да останат спокойни и съсредоточени. Тя също по този начин им разрешава да не одобряват всичко прекомерно персонално.

Жестока истина номер 2: не това, което се случва ви въздейства прочувствено, а това по какъв начин тълкувате протичащото се.

Вашето виждане за заобикалящата ви действителност се основава на вашия личен предходен опит и програмирани вярвания.

Решение: като поставите под въпрос валидността на личното си мнение по избран въпрос, можете да измененията възгледа си за света. Опитайте да си зададете следните въпроси:

“Какво ме кара да се усещам унизен? ”„ Ако индивидът не се е обадил/не е дал отговор на писмото или не е реагирал на поздрава ви по някакъв метод, ще се усещам ли унизен? “

“Наистина ли се усещам заслужен за нечие почитание? ”

“Ако някои хора мислят, че не съм заслужен за почитание, в действителност ли съм ненужен? ”

Изхвърлете всички отговори, които не се основават на обективната действителност. Можете да се научите да виждате света подобен, какъвто е, а не подобен, какъвто желаете да бъде.

Жестока истина номер 3: страстите не би трябвало да управляват вашите дейности.

Дори в случай че изпитвате отрицателни страсти (гняв, боязън, отчуждение и т.н.), това не значи, че би трябвало да ги следвате и да действате под тяхното въздействие.

Повечето хора в никакъв случай не мислят, проучват или не се учат от своите страсти. Те даже не осъзнават, че точно техният метод на мислене основава тъкмо тези страсти. Тъй като в никакъв случай не са се опитвали да схванат своята природа, те неправилно разрешават на тези страсти да дефинират държанието им. Този избор постоянно води до пагубни последствия.

„ Трябва да се освободите от неверното поверие, че възприятията дефинират нашите дейности. Изобщо не е по този начин. Разобличавайки този мит, ще разберем, че неприятните усеща са освен дискомфортни, само че и информативни. ”- Дейвид К. Рейнолдс.

Отрицателните усеща и страсти постоянно са знак, че би трябвало да научите нещо и да разрешите остарели проблеми или спорове.

Емоциите и възприятията, учредени на страха, в никакъв случай не би трябвало да дефинират вашите дейности. Те сами по себе си не са повода за казуса, а по-скоро разследване от него.

Учете се от вашите усеща и страсти. Използвайте ги и не им позволявайте да ви направляват. Каквото и да чувствате, постоянно можете да решите какво да вършиме и какво да не вършиме.

Решение: научете се да бъдете наясно и да приемате своите страсти и усеща. Използвайте ги като източник на информация, с цел да се развивате като персона.

Жестока истина номер 4: да приемате нещо персонално значи, че неумишлено сте съгласни с него.

Вие сами се вкарвате в капан, вярвайки, че всичко и постоянно се свежда до вас. Оставяте егото да ръководи мозъка ви.

Решение: дейностите и думите на хората към тях са свързани единствено с тях самите, с техните стратегии, убеждения и отзиви. Осъзнайте това.

Всеки от нас живее в личната си действителност. Приемайки нещо прекомерно персонално, неправилно вярвате, че индивидът живее във вашия свят и се придържа към вашите правила. Преодолейте желанието постоянно да сте прави и да потвърждавате, че другият бърка.

Въпросът е: желаете ли да бъдете прав или благополучен човек? Всеки тип страдалчество или виновност, които изпитвате, тъй като се страхувате от мнението на някой различен, е плод на вашето его. Винаги имате избор. Отпуснете се.

„ Ще бъдете обичани и ненавиждани. И в двата случая това няма нищо общо с вас ”, – Абрахам Хикс.

Жестока истина номер 5: нужна е същинска храброст, с цел да поставите под въпрос личните си убеждения.

Приемате нещата персонално, тъй като ненапълно сте съгласни с казаното. След като се съгласите, отровата на това единодушие тече през вените ви. Започвате да живеете с илюзията за личното си значение и нарцисизъм. Истината е, че светът не се върти към вас.

Станете основател в свят на благоприятни условия. Спрете да се примирявате с несъмнено положение на нещата. Повторно запалете желанието да излезете отвън зоната си на комфорт. Осъзнайте и се освободете от страха си. Представете си доста благоприятни условия за вашето бъдеще.

Решение: преди да извършите изводи, разберете всичко в детайли. Приписването на скрити претекстове на някого е елементарно. Не бързайте с изводите. Получете спомагателна информация, без да съдите никого авансово.

Жестока истина номер 6: След като попаднете в клопката и започнете да приемате нещата персонално, губите надзор.

Като оставяте хората към вас да ви изваждат от равновесие, вие ги оставяте да ви споделят по какъв начин би трябвало да се чувствате. Вие безусловно пиете отровата, която ви дават.

Решение: просто спрете да го вършиме! Действайки от обич (не от страх) и приемайки себе си, вие ще привлечете в живота си хора, които ще ви одобряват и обичат за това, което сте.

Жестока истина номер 7: живеете с възприятие за дискомфорт

Всеки от нас се съпротивлява на външни или вътрешните промени, които ни принуждават да излезем отвън нашата зона на комфорт. Но това е нужен съставен елемент на растежа във всички области на живота.

Както изясняват невролозите, мозъкът ни за оцеляване от антични времена е планиран по подобен метод, че първо вижда неприятното, а чак тогава положителното.

Много от тези, които желаят да трансформират живота си, постоянно не могат или не желаят да признаят неща, които не могат да бъдат изменени. Опитът да измененията тези неща е загуба на време, което води до стрес и безсилие.

Решение: можете да избегнете този капан. За да извършите това, би трябвало да се научите да определяте какво може да се промени и какво не може. Това, което не може да бъде променено, би трябвало неотложно да го пуснете.

Страхувайте се, само че действайте по този начин или другояче.

“Никой не може да ме нарани без моето позволение ”, – Махатма Ганди.

Жестока истина номер 8: в случай че имате време непрекъснато да мислите и да се притеснявате за това, което споделят другите, значи имате прекалено много свободно време.

Поддавайки се на този табиет, вие създавате някаква празнина в себе си. Пустота, която би било по-добре да се запълни с нещо в действителност значимо. Прекарайте свободното си време с другари и фамилията. Участвайте в действия, които ви носят наслада. Това може да бъде четене на книги, изобразяване, посещаване на музеи, тенис, писане, градинарство и други.

Жестока истина номер 9: в случай че не си помогнете, никой няма да ви помогне.

Вдишайте и издишайте!
Отрицателната реакция, породена от приемането на нещо персонално, ви води в клопката на страха. Запомнете това. Страхът не разрешава умерено дишане, а неспокойното дишане единствено усилва този боязън.

Имайки поради това следствие, не забравяйте да извършите няколко дълбоки вдишвания и издишвания, преди да отговорите. Това ще успокои тялото и мозъка ви и няма да действате под въздействие на моментните страсти.

Не правете прибързани изводи!
В противоположен случай оставяте гнева да ви завладее. Спрете да го вършиме. Ако е допустимо, задавайте въпроси, които ще ви оказват помощ да разберете по-добре преценката на другия човек. Не обвинявайте, само че се пробвайте да си обясните по какъв начин се чувствате.

Спрете да се оплаквате!
Да се оплаквате е като да хвърлите кофа с прочувствени плесници върху другия човек. Освен това, ще преживеете още веднъж това, което ви е предизвикало страдалчество.

Не предприемайте най-лесния маршрут!
Може да наподобява изкушаващо да скочите против някого, само че в последна сметка плащате висока цена за това.

Не забравяйте, че не можете да угодите на всички!
Независимо дали ви харесва или не, постоянно ще има хора, които няма да ви харесат и които ще ви подлагат на критика. Приемете това.

Спрете да поддържате връзка с отрицателни хора!
Установете разстояние сред вас и тези, които (според вас) отравят живота ви. Обвинявате себе си, че сте разрешили на тези хора да изоставен живота ви? Искате ли да изпитвате боязън от това? Ваша работа. Но не се оплаквайте, това е ваш избор.

Осъзнайте, че всичко, което се случва на този свят, не се лимитира до вас!
Мисля, че тук всичко е ясно. „ Когато позволите нещо да ви повлияе персонално, цената, която плащате, също става персонална. Отваряте сърцето си. Сигурни ли сте, че желаете това? ” – Майкъл Маршал Смит.

Вижте още: Пържени тиквички с чесън. Не просто вкусно, само че доста вкусно

Тези значими истини ще ви оказват помощ да се развиете като персона и да живеете по-добре.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР