Важна визита у нас на премиера на Северна Македония Зоран

...
Важна визита у нас на премиера на Северна Македония Зоран
Коментари Харесай

Зоран Заев у нас в навечерието на решение за евроинтеграцията на С. Македония

Важна аудиенция у нас на премиера на Северна Македония Зоран Заев. Посещението се чака с огромен интерес в България и чужбина. Визитата на Заев е в навечерието на решение за бъдещето на евроинтеграцията на Северна Македония.

Предвидени са среща с президента Румен Радев, диалог " на четири очи " със служебния министър председател Стефан Янев, а по-късно и пленарно съвещание на двете делегации.

Още от ранните часове на деня Зоран Заев стартира срещи с водачи на политически партии у нас.

Акцент по време на срещата сред Стефан Янев и Зоран Заев ще бъде задълбочаването на двустранния политически разговор и разширението на партньорството в редица сфери. А фокусът - вероятността за постигането на действителен прогрес в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония.

Зоран Заев, който не се радва на високо публично доверие в личната си страна, първо се срещна с водача на ГЕРБ, по-късно беседва и с ръководителя на Българска социалистическа партия.

Още преди 9 сутринта Заев посети централата на ГЕРБ.

„ Два другарски приятелски народа, би трябвало постоянно да си приказват и да търсят решение, тъй като решението е тука някъде, към нас, само че даже и да не успеем в този момент, ще създадем една крачка повече “, сподели Заев по време на срещата.

Заев и водачът на ГЕРБ се ръкуваха сърдечно, без значение, че в края на предходната година държавното управление на Бойко Борисов наложи несъгласие върху евроинтеграцията на Северна Македония.

Борисов сподели на Заев, че допуска каква позиция ще заемат служебният министър председател и президентът – ще трансферират отговорността на бъдещия парламент.

Втората подред среща на Заев с партиен водач беше с ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с която Заев е в едно политическо семейство.

Предстоят диалозите с премиера Стефан Янев в Министреския съвет, а по-късно и с президента Румен Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР