Важна особеност на Стратегията за Западните Балкани, която ЕК прие

...
Важна особеност на Стратегията за Западните Балкани, която ЕК прие
Коментари Харесай

Румен Радев: Стратегията за Западните Балкани на ЕК е историческа

Важна специфичност на Стратегията за Западните Балкани, която Европейска комисия одобри по-рано през днешния ден, е това, че документът има самостоятелен метод към страните от района. " По този метод Западните Балкани заемат като в никакъв случай до момента място в основополагащ документ на Европейски Съюз, дефиниращ бъдещи цели и дейности на Съюза. " Това съобщи президентът Румен Радев, който приветства оповестената през днешния ден Стратегия на Европейската комисия за Западните Балкани.

Според Радев документът бележи значим стадий в реализацията на задачата за участие на целия регион на Балканите като част от обединеното европейско семейство.

Според Радев тактиката е своевременен документ, подчертаващ стратегическата цел на Европейски Съюз за присъединение на района. Стратегията е насочена към практиката и обрисува съответни параметри на засилено съдействие в района.

От основно значение за триумфа на Стратегията съгласно президента е лансирането на шестте съответни области на партньорски начинания, които адресират най-сериозните проблеми на района. Като най-важни президентът дефинира върховенството на закона, социално-икономическото развиване, сигурността и миграцията и изключително помиряването и добросъседските връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР