Важна новина съобщи от Брюксел президентът Румен Радев. България не

...
Важна новина съобщи от Брюксел президентът Румен Радев. България не
Коментари Харесай

Радев с важна новина от Брюксел. Пращаме ли снаряди в Украйна?

Важна вест заяви от Брюксел президентът Румен Радев. България не поддържа даването на 1 милион снаряда за Украйна.

-->
„ 17 страни поддържат съглашението за обезпечаване на 1 милион 155-милиметрови снаряда за Украйна. 10 страни не го поддържат. България не е част от тези 17 страни, които поръчват снаряди за Украйна ”, изрично съобщи президентът пред медиите след съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.

„ България е част и България поддържа европейския механизъм за подсилване на мира. С този механизъм ще модернизираме нашата отбранителна промишленост, тъй че да отговаряме на актуалните условия за по-голям потенциал. Но в решението, касаещо доставката на 1 млн. снаряда за Украйна, категорично е записано, че това би трябвало да става в сходство със характерните особености в политиката за сигурност и защита на всяка държава-членка ”, разясни българският президент.

Втората тематика, която той засегна, бе за европомощ за защита на сухопътната ни граница, която тук-там е външна за Евросъюза. „ България получи цялостна поддръжка, висока оценка за защитата на външните граници. Приключват с бързи темпове уточняването на техническите параметри за европомощта за защитата на български граници, която е приоритет. Очаквам от април да стартира осъществяването на тази помощ ”, сподели президентът Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР