Вагоностроителният завод Тракция в с. Самуил ще се модернизира по

...
Вагоностроителният завод Тракция в с. Самуил ще се модернизира по
Коментари Харесай

Вагоностроителният завод Тракция ще се модернизира с над 1 милион лева по Плана за възстановяване

Вагоностроителният цех " Тракция " в с. Самуил ще се модернизира по проект  " Технологична рационализация в предприятието " с финансиране от Националния проект за възобновяване и резистентност,  от Областния информативен център - Разград (ОИЦ).

Стойността на инвестицията е в размер на 1 360 300 лв., половината от които са безплатна финансова помощ, а останалите - лично присъединяване на сдружението.

Дейностите плануват осъществяване на инвестиция в ново индустриално съоръжение, което да увеличи индустриалния потенциал и цифровизацията на предприятието. Ще се закупят отвесен струг със CNC ръководство, роботизирана система за заваряване, инверторен импулсен заваръчен токоизточник - 10 броя и ръчна пясъкоструйна камера за бластиране на колооси.

Новото съоръжение ще размени морално остарялото и енергоемко, с ниска продуктивност и софтуерни благоприятни условия, както и ще отстрани част от външните услуги за интервенции, които завода употребява, само че за които не разполага с потенциал.
 От Ловеч до Тула: Китайската Great Wall отвори нов цех за мотори
От Ловеч до Тула: Китайската Great Wall отвори нов цех за мотори

Капацитетът му е 100 000 броя годишно

Очакванията са въвеждането в употреба на новите машини да усили потенциала за произвеждане на предприятието на годишна база с 20 на 100. Новите активи ще доведат и до въвеждане на нови ИКТ технологии в производството (всички машини са с цифрово - програмно управление), както и ще способства за: повишение качеството на крайните произведения и прецизността при направата им, понижаване на количеството софтуерен брак и силата за индустриални потребности и автоматизация на индустриалните действия.

Продължителността на плана е 12 месеца и се чака да приключи през април 2024-та година.

Тракция АД " е вагоноремонтен и вагоностроителен цех с дълготраен опит и обичаи в производството, ремонта и модернизацията на вагони от видовете открити вагони, платформени, профилирани, вагон-цистерни, закрити вагони и други Разположена в сърцето на Лудогорието - село Самуил, Разградска област, в индустриалната база работят над 250 чиновници. Името " Тракция " датира от 1999 година когато заводът е приватизиран и продължава да действа като Акционерно сдружение.

По време на над 45 годишната си история, " Тракция АД " се специализира в две съществени посоки - произвеждане на товарни вагони и осъществяване на планови поправки на товарни вагони и разнообразни типове рационализация.
 Нов цех за слънчеви панели в Стара Загора ще сътвори до 800 нови работни места
Нов цех за слънчеви панели в Стара Загора ще сътвори до 800 нови работни места

Новината разгласи съсобственикът и изпълнителен шеф на " Смарт Енерджи Груп " Тодор Георгиев
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР