Вагнер заема изключително важна роля в контекста на сегашната външна

...
Вагнер заема изключително важна роля в контекста на сегашната външна
Коментари Харесай

Руслан Трад: Путин не имитира Съветския съюз, имитира царска Русия

" Вагнер " заема извънредно значима роля в подтекста на сегашната външна политика на Кремъл. Уткин и Пригожин сътвориха конструкция, която и сега е извънредно потребна за Руската федерация ", това сподели в изявление за БНР Руслан Трад, откривател по сигурността.

Това не е просто хибридна военна единица, която употребява мрежите на съветското разузнаване, само че разполага и с извънредно добра технология и инфраструктура за водене на електронна война, разясни той.

Най-важното " приложение " на " Вагнер " е че бойците му подсигуряваха комерсиалните пътища за заобикаляне на интернационалните наказания, в това число чрез престъпни кръгове в райони на Африка, посочи Трад.

" Руската федерация няма полза да приключва тези инициативи, нито пък ще разформирова " Вагнер ". Моделът ще продължи ", счита той.

" Путин най-вероятно ще консолидира контрола си върху сходни единици. " Силите на " Вагнер " в Африка и сега разполагат с немалка автономност за деяние ", означи още в разбора си Руслан Трад.

" Не считам, че ще забележим съществено евакуиране на военни елементи на Руската федерация от Сирия. "

Смъртта на Пригожин поражда брожения и основава митология към него, както и тайни теории, разяснява Руслан Трад.

" В случая с " Вагнер " - това е последица на настоящия модел, който Русия съставлява – една доста криворазбрана концепция за царска Русия. Путин не имитира Съветския съюз. Путин имитира царска Русия ", сподели още той.

 

Много от симпатизантите на " Вагнер " не са в Руската федерация, те са и на Запад. Говорим за основаването на цяла попкултура, добави анализаторът.

" Вагнер " сътвори нова действителност в наемническия свят ", сподели още Трад.

Ще виждаме от ден на ден сходни единици, тъй като е по-изгодно да ги поддържаш, в сравнение с постоянна войска, предвижда Трад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР