Въглехидратите са едни от основните хранителни елементи, които приемаме заедно

...
Въглехидратите са едни от основните хранителни елементи, които приемаме заедно
Коментари Харесай

Храните с празни въглехидрати

Въглехидратите са едни от главните хранителни детайли, които одобряваме дружно с храната. Те са главният ни източник на сила, по тази причина тяхната консумация има значимо място в нашия хранителен проект.

Въглехидратите се поделят на разнообразни подвидове, само че главната им подредба е на елементарни и комплицирани. Простите въглехидрати се срещат в храни, които съдържат главно едно- или двуварови въглехидрати, които бързо се разграждат в организма. Те повдигат равнищата на кръвната захар и за разлика от другите въглехидрати, те не се натрупват като гликоген, прочут като гориво за мускулите.

В състава на простите въглехидрати влизат само елементарни захари, известни като монозахариди. Те не извършват никаква потребна функционалност в тялото, а по-скоро способстват за лесното струпване на килограми. Затова простите въглехидрати се одобряват за празни въглехидрати.

В кои храни се срещат празните въглехидрати

Захарни произведения ди дават празни въглехидрати

В захарните произведения много постоянно се срещат съществени типове елементарни въглехидрат като глюкоза, захароза, фруктоза. Към някои от тях даже има добавена захар, която усилва вредите от потреблението на тези храни върху тежестта.

Пакетирани печива

 Празни въглехидрати

Пакетираните печива като бисквитите, сладките и курабиите в пликове имат високо наличие на елементарни въглехидрати. Причината е, че за тях постоянно се употребява бяла или кафява захар или други подсладители. В техния състав има елементарни въглехидрати, по тази причина те оферират лимитирани изгоди за здравето.

Плодови сокове в кутии

Натуралните плодови сокове с чист генезис са превъзходен източник на сила и витамини. В не дребна част от предлаганите плодови сокове обаче се съдържат консерванти и добавена захар. Това са още веднъж елементарни въглехидрати, оказващи отрицателно въздействие върху нашата диета.

Зърнени закуски или мюсли са с празни въглехидрати

 Храните с празни въглехидрати

Макар да наподобяват здравословна опция за намаляване, истината е, че зърнените закуски и мюслите имат високо наличие на елементарни въглехидрати. Здравословният вид е да употребявате овесени ядки и да добавите към тях плодове.

Още източници на празни въглехидрати

Празните въглехидрати се съдържат още в храни и питиета като:

- Безалкохолни напитки;

- Пица;

- Торти;

- Сладолед;

- Бонбони;

- Захарни пръчки;

- Бяла паста;

- Бял хляб;

- Сладки сиропи.

Вижте и:

- Продукти с изненадващо доста въглехидрати;

- Къде се съдържат мудни въглехидрати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР