В Златната зала на виенския Музикферайн на 1 януари ще

...
В Златната зала на виенския Музикферайн на 1 януари ще
Коментари Харесай

Виенската филхармония на 1 януари. Ще бъде ли залата пак празна?

В Златната зала на виенския Музикферайн на 1 януари ще се състои обичайният Новогодишен концерт на Виенската филхармония. На диригентския пулт за трети път ще застане Даниел Баренбойм, а в залата още веднъж ще има аудитория.

Над 50 милиона фенове допълнително от 90 страни по света ще гледат онлайн Новогодишния концерт. У нас националната телевизия и националното радио ще го излъчат директно от 12:15 ч.

След като предходната година Златната зала остана празна, в първия ден на 2022 година осъществяванията на Виенската филхармония още веднъж ще са пред аудитория.

" Имаше доста полемики за какво сме решили да допуснем единствено 1000 души. За нас това беше най-логичният метод да го създадем. Щастливи сме още веднъж да имаме аудитория ", сподели Даниел Фрошауер, шеф на Виенската филхармония.

Концертът ще бъде под диригенстката палка на маестро Баренбойм. Съвместната креативна активност на 79-годишния Баренбойм с Виенската филхармония стартира още през 1965 година През 2009 и 2014 година той също е на диригентския пулт в Музикферайн.

" За трети път имам опция да ръководя Новогодишния концерт и това е нещо доста, доста особено. Не единствено тъй като стартира нова година, освен тъй като се излъчва в целия свят. Чувствам се фаворизиран да ръководя този концерт. Мисля, че хиляда души в залата не е идеално, само че е по-поносимо ", показа той.

Празничният концерт, който се организира в първите часове на Новата година, обичайно показва безконечната музика на композиторите от семейство Щраус.

Неотделима част от музикалното събитие е и украсата. От 2015 година тя е с цветя, отгледани във виенските общински оранжерии. Украсяването на концертната зала стартира още на 27 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР