В Заседателната зала на Община Хасково, се проведе пресконференция по

...
В Заседателната зала на Община Хасково, се проведе пресконференция по
Коментари Харесай

Първи интегриран проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ стартира в община Хасково

В Заседателната зала на Община Хасково, се организира конференция по план „ Успяваме дружно ”. Събитието откри Мария Вълчева – заместител – кмет на община Хасково. 

Присъстваха представители на медиите, сътрудници по плана и чиновници от общинската администрация.

– Проектът се реализира с финансовата поддръжка на: Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ и Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “, съфинансирани от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове и е на стойност 1 589 860.38 лв.. Срокът за осъществяване на дейностите е от 01.10.2021 година до 30.06.2023 година

– Основната цел на плана е основаване и използване на ефикасен и новаторски междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на Община Хасково.

– Очаквани резултати: понижаване на безработицата и повишение на приходите на лицата от целевата група; повишение информираността на обществото и превъзмогване на отрицателните нагласи; придобиване или повишение на професионална квалификация; усъвършенстван достъп до обществени и здравни услуги; вследствие на извършените здравни профилактични прегледи ще се реализира предварителна защита на заболявания; включване в публични мероприятия на малцинствата; ще се основат условия за образуване на трайни и положителни настройки за толерантно отношение и поддръжка към етническите малцинства; ще се реализиран действителни и трайни резултати в просветителната интеграция на учениците от етническите малцинства в Община Хасково. Ще се усвоят умения за по-добро другарство и ограничение на споровете.

Проектът ще повлияе директно върху мотивацията на целевата група като подсигурява в огромна степен понижаване на броя на ранно напускащите учебно заведение и обезпечаване на по-високо просветително равнище. Постигнатите измерими резултати от плана и основаните партньорства и мрежи ще бъдат добра база за развиване на обществената стопанска система в общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР