В западни медии се появиха информации относно възможността Америка да

...
В западни медии се появиха информации относно възможността Америка да
Коментари Харесай

Nation News: САЩ ще ударят ли Иран?

В западни медии се появиха информации по отношение на опцията Америка да нанесе удар по нуклеарни обекти на Иран още през този август, заяви австралийската телевизия ABC News. При установяване на задачите Австралия и Англия щели да подкрепят Съединени американски щати. Премиерът Малкълм Търнбул опроверга известията, наричайки ги измислици.

Източник на Nation News обаче също смята, че няма никакви аргументи за борба сред Вашингтон и Техеран, а известието на австралийските медии може да се смята като опит Тръмп да научи реакцията на ислямската република.

Експертът по Иран Раджаб Сафаров в извънреден коментар за Nation News декларирал, че Тръмп няма никакви аргументи за такова решение, тъй като бомбените удари по Иран напълно ще трансформират цялата настройка на международната политика: Отговорът на Техеран ще въвлече Съединени американски щати и техните съдружници в директен спор с Иран, а това може да стане начало на нова международна война.

Сафаров не изключва, че тази обява с подправена вест в австралийските медии е авансово планувана и координирана. Той не изключва също, че тя е направена по молба на Съединени американски щати за да узнаят каква ще е реакцията на Иран, да упражнят психически напън, да възбудят иранското общество, да поиграят на нерви.

Организаторите на провокацията обаче не регистрират, че Иран е мощна 80-милионна страна с доста добре развита стопанска система и съвременна войска. Не инцидентно президентът Роухани предизвести Вашингтон „ да не си играе с опашката на лъва”.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР