В Западна Гърция е обявено извънредно положение заради приближаването на

...
В Западна Гърция е обявено извънредно положение заради приближаването на
Коментари Харесай

Природен феномен се готви да удари Гърция

В Западна Гърция е оповестено изключително състояние поради приближаването на мощния средиземноморски циклон Янос. Червен код за мощен вятър, гръмотевични стихии и значителни превалявания.

Циклонът доближава към южната част на Гърция.

Формирало се е даже око, което е типично по-скоро за тропичните циклони. Най-засегнати ще бъдат западните елементи на Южна Гърция към Патра, също към Пелопонес. Очаква се количествата дъжд там да надвишават 200 литра на кв. м., а ветрове - до към 150 км/ч.

" Лошото време в гръцката ни съседка няма да окаже изключително въздействие върху времето в България с изключение на, че ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Южна България, само че като превалявания и като вятър - надалеч от това, което ще се случва в Гърция ", съобщи за Българска национална телевизия дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

Тя изясни, че циклонът е тръгнал от южните елементи на Италия и се е преместил към Гърция. Според нея той ще продължи да се мести на югоизток и повече на юг, няма да отива към европейска Турция или към Мала Азия.

" Сравнително рядко средиземноморски циклон се развива до подобен вид вихър в Средиземноморието. Има дори особено име, с което в последно време стартира да се назовава подобен вид циркулация " медикейн ", добави Стойчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР