В залата се случи нещо нечувано. Изявените евроатлантици от ПП-ДБ

...
В залата се случи нещо нечувано. Изявените евроатлантици от ПП-ДБ
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането! Пи турско кафе и седя в скута ми

В залата се случи нещо нечувано. Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят сега плана на „ Уестингхаус “ за нуклеарна централа. Заради Свилен Спасов, сътрудника на Държавна сигурност, персонално посочен от тях в борда на това сдружение. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
„ Това е скандално “, акцентира той.
„ По другите тематики – засегнатост не може да има. Лично аз отхвърлих на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен по какъв начин ще се избере висшият прокурорски съвет, с цел да бъде определен ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за основен прокурор. И за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично седнал съм зад думите си. Христо Иванов и олигарсите зад него желаят да вземат прокуратурата. Това е истината “, съобщи Пеевски.
„ Битката е за КПКОНПИ и за прокуратурата. Олигархията желае да овладее страната “, безапелационен беше Пеевски.
„ Имаше положителни диалози за Конституцията, по какъв начин всичко ще е транспарантно, Венецианската комисия сподели кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга като сподели да не ги слагаме регулаторите, да уредим единствено в Конституцията, че може да има регулатори, които да се решат в друго болшинство със законови актове, което не се случва сега.
Логично е, когато има избрани парламентарни групи – ръководещи, съпротива, подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори, за цялата страна. А не да бъдат делнати 50 на 50 “, сподели той.
„ И да спрат приказките към този момент по какъв начин ГЕРБ са с Движение за права и свободи. Кое е неприятното на Движение за права и свободи? 9 месеца, че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми до момента в който се случи Конституцията? И всичките ми идваха час през час, до момента в който създадем измененията, които са значими за България, и ние ги направихме за хората. Сега ще ми споделя през днешния ден в изявление за „ Дневник “, че още веднъж ще извади тематиката за Движение за права и свободи. Коя бе, Христо, приятелю мой “, попита той.
„ Темата е, че Движение за права и свободи е най-национално виновната партия и крепи това държавно управление 9 месеца. Ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските би трябвало да паднат, Христо, желая да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши. Вие сте ми ясни “, приключи Пеевски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР