В закътани чекмеджета на дълбоки шкафове почти всички ние държим

...
В закътани чекмеджета на дълбоки шкафове почти всички ние държим
Коментари Харесай

Сребърните прибори съсипват вкуса на храната

В закътани чекмеджета на дълбоки шкафове съвсем всички ние държим комплект сребърни принадлежности за специфичен случаи или за обичани и скъпи посетители. Сигурни ли сте обаче, че красиво декорираните вилици и ножчета, направени от сребро, ще бъдат най-хубавият избор за незабравима и вкусна вечеря?

Скорошни изследвани настояват, че материалът, от които са направени приборите за маса, оказва съществено въздействие и трансформира усета на храната, която консумираме с тях, тъй че по рекомендация на експерти е по-добре да забравим изцяло за среброто и да потърсим злато, в случай че желаеме да се насладим на съвършени блюда.

Доброволците в опита опитвали разнообразни храни с лъжици, създадени от 7 разнообразни типа метал - хромирани, поцинковани, медни, от неръждаема стомана, тенекиени, сребърни и златни. Единодушно било взето решението, че и сладкото и соленото са най-вкусни, когато се похапват от златната лъжичка.

Всички останали прибавят някакви нотки от своя усет към усета на ястието, тъй че би трябвало да се преценявате - да вземем за пример в случай че металът е по-сладникав, да добавяте по-малко захар и противоположното.

 Сребърни принадлежности

Оказало се, че най-долу в класацията останала сребърната лъжичка, като всички удостоверили, че храната от нея била ужасна на усет. Среброто прави неприятна реакция с киселините в другите типове плодове и сярата в яйцата и като резултат това изцяло унищожава приятния усет на каквато и да е храна, в която тези съставки участват.

Именно заради тази причина е добре да разчистите чекмеджетата и да се освободите от старите и ненужни сребърни принадлежности. Те може и да ви наподобяват красиви и подобаващи за изискани вечери, само че би трябвало да сте сигурни, че в случай че заложите на тях, сигурно ще сбъркате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР