В забързаното си ежедневие, което е неспирна поредица от отговорности

...
В забързаното си ежедневие, което е неспирна поредица от отговорности
Коментари Харесай

5 изпитани навика за свеж и красив външен вид

В забързаното си всекидневие, което е неспирна поредност от отговорности и задължения, постоянно не ни остава време да се погрижим за себе си. Умората и стресът се натрупват и напълно естествено е да окажат въздействие върху качеството ни на живот, върху метода, по който се усещаме, и върху този, по който изглеждаме. Нещата са свързани – няма по какъв начин да изглеждаме здрави, свежи и красиви, в случай че не се усещаме по този начин и в случай че не поставяме нужните грижи за това. Днес ви споделям своите пет изпитани навика, които ми оказват помощ да презареждам батериите си, с цел да се усещам и да наподобявам добре в кожата си.

 

Достатъчно количество сън



За да се възвърне организмът ни след натоварения ден и с цел да поддържаме тонус и положително здраве, са нужни не по-малко от 8 часа сън. Знам, че ви се коства съвсем невероятно за осъществяване, само че се пробвайте в продължение на две седмици всяка вечер да си лягате да вземем за пример с 15 минути по-рано. Така гладко ще постигнете резултат, а хроничното недоспиване ще остане зад тила ви. Запомнете, качественият сън е храна за тялото и оръжие против напрежението.

 

Балансиран хранителен режим



Нарочно не употребявам думата „ диета “, защото тя по-често е натоварена със значение на „ ограничение “ или даже „ отнемане “. Те, от своя страна, се свързват със стрес. Балансираният хранителен режим се дефинира от вярното съответствие на включените в него макронутриенти (белтъчини, мазнини, въглехидрати). Освен тях е значимо да се одобряват и витамини от естествени източници, омега 3, 6, 9 мастни киселини, като не би трябвало да забравяме и постоянния банкет на вода. Все отново точно водата е главната съставна част в човешкото тяло.

 

Спорт



Когато приказваме за здраве, храненето постоянно върви ръка за ръка с физическата интензивност. Заложете на 30-минутна подготовка всеки ден, която ще ви даде тонус, ще поддържа положителната ви форма, даже може да освободи непотребното напрежение, насъбрано във вас. Някой някъде беше споделил: „ Светът е едно по-добро място за трениращата жена. “ Съгласна съм.

 

Антистрес практики



Освен на спорта, когато целим релакс и освобождение от напрежението, е добре да заложим и на разнообразни практики в тази посока. Например медитация, разтривки, разходки измежду природата, приятна музика, обичани действия, време „ офлайн “ (без електронни устройства, месинджъри, обществени мрежи). Подарявайте си такива моменти. След тях, подсигурявам ви, ще се чувствате отлично, което ще се изпише незабавно на лицето ви.

 

Специфична грижа за кожата



Досега говорихме за тялото. Няма по какъв начин да пренебрегнем кожата, изключително тази на лицето, тъй като точно тя е непрекъснато на показ. Кожата е нашият щит, само че той, от своя страна, е изложен на въздействие от страна на външни агресори (замърсяване, мраз, дъжд, вятър, горещина, слънце), а постоянно и на вътрешни неподходящи фактори (стрес, дефицит на сън, погрешно хранене). Затова тя се нуждае от отбрана и характерна грижа. Ежедневните ритуали за хубост, вниманието, което й отделяме, и качеството на продуктите, с които избираме да я третираме, са основополагащи за нейното здраве. Ако кожата е здрава, тя ще наподобява добре. Нека не се заблуждаваме, че с грим можем да замаскираме и да прикрием нейните проблеми и дефекти. Последното ми изобретение е енергизиращият крем на VICHY, който е с сияещ и изглаждащ резултат. Благодарение на комплекса от полифеноли от боровинки и дестилат от ферментирал черен чай кожата се преборва със напрежението и резервира сиянието си през целия ден.

С поддръжката на VICHY
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР