В японската филмова индустрия се разраства криза на случаи на

...
В японската филмова индустрия се разраства криза на случаи на
Коментари Харесай

Японското кино е изправено пред случаи на #MeToo

В японската кино промишленост се разраства рецесия на случаи на #MeToo, съобщи Асошиейтед прес. Петиция, подписана от водещи имена, измежду които носителят на " Златна палма " от кинофестивала в Кан Хирокадзу Корееда, носителят на премията на журито в Кан Коджи Фукада и режисьорката на " Под небето " ( " Under the Sky " ) Мива Нишикава, показва отвращение от половото принуждение.

" Тези дейности са непростими ", се споделя в изказването, което насочва апел за прекратяването им.
 Кървавото езеро във Вилнюс (ВИДЕО) 7 апр 2022 | Водата в езерото покрай съветското посолство в литовската столица Вилнюс беше оцветена в яркочервен цвят...
Всичко стартира когато премиерата на два кино лентата на Хидео Сакаки - " Mitsugetsu'' и " Hazard Lamp ", е анулирана ненадейно, откакто японското списание " Шукан буншун " заяви за обвинявания в от няколко дами.

Продуцентската му компания осъди половото принуждение и разгласи, че Сакаки е напуснал. В изказване до почитателите и сътрудниците си режисьорът се извини за анулацията, като в същото време означи, че в известието им грешки, само че без да посочи какви са те, предава Българска телеграфна агенция.

Актьорът Хока Киношита прекрати кариерата си, откакто две дами го упрекнаха, че преди 10 години е желал да реализира полов контакт с тях срещу волята им. По-рано тази седмица беше излъчен ефирен трагичен сериал, в който всички негови подиуми бяха изрязани.

" Не мога да застана пред вас и да продължа с работата си в промишлеността по-късно, което направих, и ще си взема отпуск за неустановен интервал от време ", съобщи Киношита в изказване.

Обвинения бяха отправени и против Шион Соно - режисьор с отличие от Международния кино фестивал в Берлин.

Соно, който режисира филмите " Himizu " и " Cold Fish " се извини, само че не призна виновността си. Вместо това той даде обещание да предприеме дейности против " Шукан джосей " - списанието, което заяви за изказванията, че е упражнил полово принуждение над няколко дами.

Не е изненадващо, че придвижването #MeToo е необятно публикувано в страна, която се подрежда на 120-о място по тъждество сред половете, надалеч зад други страни от Г-7, съгласно изследване на Световния стопански конгрес.

Наскоро филмът " Drive my car ", режисиран от Рюсуке Хамагучи, завоюва първия " Оскар " за Япония от 13 години, само че времето, в което това се случва, не е изключително удобно.

Режисьорите, подписали петицията, споделят, че казусът е дългогодишна обществена загадка в света на кинопроизводството. Това, което се трансформира е, че жертвите стартират да приказват, вместо да се опасяват.

Когато филмовите специалности са толкоз конкурентни - освен пред, само че и зад камерата, казусът е в действителност сериозен.

Изявлението на Корееда и други режисьори, които осъждат половите похищения, акцентира, че филмите не могат да бъдат правени независимо и изискват екип. Това значи, че хората с власт би трябвало да почитат всеки като сътрудник, означават от гилдията.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР