В Ямбол беше отбелязана Европейската седмица на спорта, съобщиха от

...
В Ямбол беше отбелязана Европейската седмица на спорта, съобщиха от
Коментари Харесай

Европейската седмица на спорта в Ямбол

В Ямбол беше маркирана Европейската седмица на спорта , оповестиха от локалната власт. Инициативата беше проведена взаимно сред Община Ямбол и Министерството на младежта и спорта в границите на акцията на Европейската комисия BeActive за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз.

Посланици на тази самодейност са заслужилите майстори на спорта и почетни жители на Ямбол Енчо Керязов, Маргарита Моллова, Тотка Тодорова и Димитър Плочев, заслужилият занаятчия на спорта Станка Златева и двойният международен първенец Шабан Мустафа.

„ Развитието на спорта е от огромно значение за здравето на жителите на всяка една община. И заради тази причина, Община Ямбол постави и ще продължи да поставя старания в създаване и възобновяване на противоречивата инфраструктура в града, с цел да предизвиква жителите свободно да могат да спортуват. През последните няколко години се обновиха и модернизираха доста спортни площадки, построиха се и фитнес площадки, направи се реорганизация и главен ремонт на лекоатлетическата писта на градския стадион, реорганизация и ремонт на общинския плувен басейн в Ямбол, който не функционираше години наред. Но това, което най-вече ни радва, че тези обекти се употребяват интензивно от децата, младежите на Ямбол и нашите съграждани. Спортът е освен развлечение, само че и метод да се научим на дисциплинираност, отговорност и усърдие “ , сподели Валентин Ревански.

Необходимостта от построяването на напълно нова спортна зала в Ямбол и финансовото подкрепяне на спортните клубове бяха главните тематики, които кметът Валентин Ревански, заместник-кметът Енчо Керязов и ръководителят на Общинския съвет Антон Шиков разискаха с министъра на младежта и спорта. Димитър Илиев имаше опция да се запознае на място с активността на спортните клубове и да чуе за техните триумфи, само че и проблеми.

Спортен клуб по акробатика „ Енчо Керязов “ , който единствено преди три дни още веднъж завоюва вицешампионска купа от държавния шампионат в Русе, даде старта на атрактивните демонстрации в Градския парк, отдадени на Европейската седмица на спорта. Посетителите имаха опция да следят и осъществявания на Спортен клуб по брейк „ Пластик деформейшън Скуад “, на клубовете по спортни танци „ Тандем “ и „ Ямбол “, на мажоретните сформира от главните учебни заведения „ Николай Петрини “ и „ П. Р. Славейков “. Министърът на спорта Димитър Илиев и Валентин Ревански потренираха с тенис-клуб „ Академия Фори “, а по-късно и с баскетболен клуб „ Тунджа “.

С демонстрации се показаха също състезателен клуб по художествена гимнастика „ Тунджа 2015 “ , лекоатлетически клуб „ Радио 999 “, състезателен клуб по шахмат „ Тунджа 2009 “, тенис-клуб „ Ямбол-2005 “, състезателен клуб по колоездене „ Сайн спорт тийм “, спортните клубове „ Кикокушин “, „ Киокушинкай “ и карате „ Дойчев 2020 “, състезателен клуб по скокове на батут „ Енчо Керязов “, състезателен клуб по насочване „ Диана “, състезателен клуб за инвалиди, клуб по водомоторни спортове „ 69 Рейсинг “, футболните клубове „ Тунджа-1915 “ и „ Арена “, както и състезателен тим от Професионална гимназия по стопанска система „ Г.С.Раковски “.

Спортно учебно заведение „ Пиер дьо Кубертен “ се показа с демонстрации по фехтовка, спортна пукотевица, бокс, битка и баскетбол .

Министърът на младежта и спорта изрази възхищението си от разнообразието на спортните действия , които се развиват проведено в Ямбол, от новоизградените и от реновираните спортни обекти и съобщи подготвеност да спомага, както на общинското управление, по този начин и на самите клубове с финансиране за развиването на спортната инфраструктура в града.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР