В туркменистанската столица Ашхабад бе организирана церемония в памет на

...
В туркменистанската столица Ашхабад бе организирана церемония в памет на
Коментари Харесай

В Туркменистан бе организирана церемония в памет на Шиндзо Абе

В туркменистанската столица Ашхабад бе проведена гала в памет на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе, който бе прострелян и умря от раните си предходната седмица, съобщи ТАСС, като се базира на в. " Неутрален Туркменистан ".



В церемонията взеха присъединяване ръководителят на горната камара на туркменистанския парламент Гурбангули Бердимухамедов, членове на държавното управление и представители на дипломатически задачи.

" Шиндзо Абе бе изключителна персона и популярен политик, който има огромна заслуга за укрепването и развиването на преференциалното и за двете страни съдействие сред Туркменистан и Япония. Неведнъж съм се срещал с Шиндзо Абе. Винаги с голямо почитание сме се отнасяли към неговите огромни човешки качества, имахме с него другарски връзки ", съобщи Бердимухамедов, представен от " Неутрален Туркменистан ".

Бердимухамедов се обърна към посланика на Япония в Туркменистан с молба от името на туркменистанския президент да изкаже съболезнования на император Нарухито и на премиера Фумио Кишида по отношение на кончината на Шиндзо Абе.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР