В Троянския манастир Успение Богородично ще бъдат отслужени света литургия

...
В Троянския манастир Успение Богородично ще бъдат отслужени света литургия
Коментари Харесай

Отслужват света литургия по повод 10 г. от смъртта на патриарх Максим

В Троянския манастир " Успение Богородично " ще бъдат отслужени света литургия и панихида във връзка 10-годишнина от гибелта на негово светейшество българския патриарх Максим.

Патриарх Максим умря на 6 ноември 2012 година на 98-годишна възраст след  като беше отпред на Българската православна черква в продължение на 41 години.

Той беше заровен в църквата на Троянската света обител  непосредствено до чудотворната икона на света Богородица Троеручица.

Паметта на патриарх Максим ще бъде почетена от духовници и жители. Игуменът на Троянския манастир свещеник Сионий уточни:

" Негово светейшество блаженопочиналия патриарх Максим ще остане в съзнанието на всички българи, на всички духовници, на всички християни по света като човек  на доблестта, човек на правилното, каноничното, догматично изповядване на вярата, човек страдалец в своя живот заради доста тествания, които Бог му  поднесе,  за да ги отстоява и с цел да бъде правилен образец на патриаршеско  високослужение. Бог да го елементарни.  Царство небесно да му бъде и светлият му образец да се помни ".

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР