В тричленен състав Търговищкия окръжен съд призна финансова санкция от

...
В тричленен състав Търговищкия окръжен съд призна финансова санкция от
Коментари Харесай

Търговищкият съд призна: Глоба за държане на телефон по време на шофиране, наложена в Нидерландия

В тричленен състав Търговищкия областен съд призна финансова глоба от 250 евро , наложена в Кралство Нидерландия на мъж от търговищкото село Васил Левски , оповестиха от пресслужбата на институцията. 

Глобата е наложена за това, че на 17 февруари той е позволил нарушаване -  управлявал е автомобил, като държи в ръка мобилен телефон по време на шофиране . Решението на управляващите в Нидерландия е влезнало в действие на 9 април.

За използване на правилото за взаимно признание на финансовите наказания, наложени в държави  членки на Европейския съюз, нидерландските управляващи са изготвили и изпратили уверение по формуляр. Съдът ревизира  и дали  срещу наказаното лице за същото действие в Република България или в друга страна, друга от издаващата или изпълняващата, е постановено и приведено в осъществяване решение за налагане на финансови санкции; дали е налице имунитет или привилегия по българското законодателство, които вършат осъществяването на решението недопустимо; дали има доказателства за цялостно или отчасти осъществяване, които да са осъществени по отношение на решението за налагане на финансови санкции; дали осъществяването на решението не е с изтекла отминалост по българското законодателство и не се отнася за решение на български съд, изясни представителят Десислава Здравкова.  

Съдебният състав на Окръжния съд в Търговище, откакто ревизира посочените условия, реши, че няма учредения да бъде отказано признаването и осъществяването на финансова глоба и мъжът следва за заплати санкцията от 250 евро, с левова равноценност – 488,96 лв. .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР