В този момент седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис

...
В този момент седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис
Коментари Харесай

Хамилтън продължава да настоява за повече пари от Mercedes

В този миг седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън публично е без тим, откакто договорът му с Mercedes изтече в края на предходната седмица на първи януари. Шефът на първенците Тото Волф твърди от месеци, че подписването му е единствено условност и обвиняваше избухналата пандемия от ковид и по-късно болестта на Люис от вируса като съществена причина това към момента да не се случва.

Днес обаче излезе информация в италианския Corriere dello Sport, че разминаванията сред поставените условия от страна на Даймлер, притежателя на автомобилната компания Mercedes, и огромната звезда на тима Хамилтън стават все по-големи. Шефът на Даймлер Ола Калениус е предложил заплата от 40 милиона паунда на година плюс бонус от 10% при продобиване на нова международна купа.

Хамилтън обаче не е удовлетворен и упорства за най-малко 50 милиона паунда и дълготрайност на контракта за четири години. Ола Калениус не е склонен на обвързване за толкоз дълго с 35-годишния британец, който би бил съвсем на 40 години в края на сходен контракт. Шефът на Даймлер е дал на Тото Волф да разбере, че сходно държание от страна на Люис няма да бъде толерирано от него и борда на шефовете в Даймлер, и е наредил на австриеца да стартира диалози с Джордж Ръсел. По-рано автомобилната компания Mercedes разгласи огромни загуби в резултат на пандемията от ковид и стартира стратегия за понижаване на разноските за 2021 година.

Така тази обстановка може да се окаже съдбовният момент в живота на Ръсел, който е водач на Mercedes и с тяхно финансиране от две години прави мощно усещане, състезавайки се за тима на Williams. Младият британец се показа ослепително в Гран При на Сахир, когато се наложи да размени Люис Хамилтън.

Тогава седемкратният международен първенец пропусна надпреварата поради болестта си от ковид, а Ръсел бе на крачка от успеха, само че поредност от обикновени неточности на тима и спукана гума го лишиха от победа при първото му сядане в болида на Хамилтън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР