В телевизионно обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че

...
В телевизионно обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че
Коментари Харесай

Зеленски: Русия се подготвя да бомбардира украинския черноморски град Одеса

В телевизионно послание президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че Русия се приготвя да бомбардира украинския черноморски град Одеса.

„ Ракети срешу Одеса? Това ще бъде военно закононарушение. Това ще бъде закононарушение по отношение на историята “, съобщи той.

Впоследствие Зеленски се обърна към руските жители на техния личен език и ги подкани да вземат ориста на страната в личните си ръце:

„ Граждани на Русия, за вас това е битка освен за мир в Украйна. Това е битка и за вашата страна. За да живеете по-добре в нея. За свободата, която видяхте. За напредъка, който почувствахте. Ако в този момент замълчите, по-късно вместо вас ще приказва вашата беднотия. А в отговор ще има единствено репресии. Не мълчете! “

Частите на съветската войска настъпват последователно към черноморския град след нахлуването в Украйна на 24 февруари, като по пътя си превзеха южния град Херсон. Досега Одеса не бе атакувана. По-рано пък се появи информация, че Русия е атакувала и разрушила украинската военновъздушна база „ Староконстантинов “, употребявайки далекобойни оръжия с висока акуратност, съобщи Ройтерс, като се базира на съветското министерство на защитата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР