В текущата политическа ситуация, в която имаме един дълбоко познат

...
В текущата политическа ситуация, в която имаме един дълбоко познат
Коментари Харесай

Николай Колев-Босия пред ФАКТИ: Има такъв народ е изцяло подчинена на кукловодите

В настоящата политическа обстановка, в която имаме един надълбоко прочут и сервиран ни няколко пъти политически артикул, какъвто е " ИТН ", едни от най-хубавите събеседници са обществениците, които са поживели и в социализма, само че в това време са претърпели и целия така наречен преход. Такъв човек е Николай Колев-Босия и заради това от ФАКТИ го потърсихме да показа мнението си за настоящата политическа действителност у нас.

Повече четете в идващите редове:

- Г-н Колев, ще стартира по-общо за водещата сега парламентарнo показана партия у нас. Какво Ви е мнението за " ИТН "?

- " ИТН " е напълно подчинена на кукловодите. Това си проличава по доста неща.

- На кои кукловоди е подчинена " ИТН "?

- На български кукловоди, свързани с Държавна сигурност, с огромните пари, с кражбите, с измамите и така нататък Те желаят опазване на статуквото. Този проектокабинет на " ИТН " позволявам, че може да бъде подсилен - скрито или очевидно, от ГЕРБ и Движение за права и свободи. За тях това е жизненоважно, защото в случай че продължи служебно държавно управление, което ще е същото, тогава ще стартират арести, конфискации.

- Бихте ли доразвили тезата си за служебното държавно управление?

- Настоящото служебно държавно управление мощно притисна ГЕРБ и по този метод нещата се разклатиха. Подозирам и свързвам това служебно държавно управление с новата посланичка на Русия в България. Цели се възобновяване на проекта " Голгота ". Забележете, че нито една медия от така наречен огромни не приказва за проекта " Голгота ". Това значи единствено едно - пробват се да възстановят този проект, разбирайте с това да възстановят така наречен социализъм непосредствено през Радев, защото той е изпълнителят на тази воля.

- Кой съгласно Вас сега е с най-силни позиции в страната, кой движи процесите?

- До огромна степен българските кукловоди се движат извън. В момента дори мога да кажа, че кукловодите са разярени, старите кукловоди. Едните се хванаха с Америка, другите си останаха с Русия. А и с Европа, несъмнено.

- След като " ИТН " явно не е добър вид за България, тъй като по думите Ви са подчинени на кукловодите, а чрез служебното държавно управление се цели възобновяване на социализма и съветското въздействие, то какъв е положителният вид за България?

- Първо - да, и двата упоменати разновидности са неприятни за България. Добрият вид е да се направи една непрекъснато настояща " Кръгла маса " и на тази " Кръгла маса " да се направи една нова дълготрайна тактика за развиването на България, да се изработят срочни стратегии, да се избере един програмен парламент, който да узакони с гласоподаване решенията на " Кръглата маса ", и едно програмно държавно управление, което в период да извърши новата правила.

- Въпросът е кой да бъде на тази " Кръгла маса ", тъй като в случай че същите хора я осъществят...

- На " Кръгла маса " не могат да сядат партии, защото те си имат стратегии и тактики. Никой не може да има две стратегии и две тактики. Това е нонсенс. Трябва да седнат специалисти, партийно необвързани, и изключително да се даде опция за присъединяване на българите, които живеят в чужбина. Те са видели друга тактика, видели са различен метод на живот и естествено те могат да съпоставят. Българите, които останаха тук, в голямата си част нямат с какво да сравнят.

- Но тук има един любопитен миг. Сред българите в чужбина в действителност има много интелигентни и кадърни хора, само че в последна сметка " ИТН " е първа политическа мощ при гласуването в чужбина, а партия като " Възраждане " събра значително гласове. Това не е ли притеснително?

- " Възраждане " са спечелили общо малко над 80 000 гласа. Българите в чужбина са сред 2 или 3 милиона. Тези, които са дали своят вот за " ИТН " и " Възраждане ", са старите русофили, които където и да отидат си остават такива, тъй като това е тежко психологично заболяване. А хората в България постоянно избират по-малкото зло, това е правилото им.

Доколкото българите в чужбина, аз мога да дам и исторически образец. След така наречен избавление България не става незабавно демократична страна. Това се случва чак при започване на XX в., когато се връщат българите, които са живели и учили в чужбина. Чак тогава нещата потеглят. Нормално и естествено е това да се повтори.

- Очаквате ли скоро да има митинги, тъй като явно към този момент смяната се отсрочва?

- Протестите не вземат решение нито един проблем. Те могат да бъдат решени единствено от " Национална кръгла маса ", предхождана от " Регионални кръгли маси ", защото доста от проблемите в България са районни и не могат да влязат в една национална тактика, тъй като не са известни. Затова и считам да направя една обиколка из страната, с цел да може септември, октомври да посъбера мои другари и познати, които са качествени хора, и да се създадат " Регионални кръгли маси ". Мисля, че девет " Регионални кръгли маси " умерено може в границите на към месец да бъдат направени, с цел да може да слагат началото на " Националната кръгла маса ", както го направиха поляците преди време. Те направиха една непрекъснато настояща " Кръгла маса ", която при тях продължи над 2 години. Направиха програмен парламент, направиха програмното държавно управление на Мазовецки и нещата при тях потеглиха. А те бяха не като нас на самото дъно, те бяха под дъното, само че при тях нещата потеглиха. А ние в този момент можем и да се поучим от техните неточности, с цел да не ги позволяваме.

На всички досегашни президенти съм писал писма под егидата на президента да се направи тази " Кръгла маса ". На Радев написах пет писма, минаха години и той не ми отговаряше въобще. Миналата година през септември му изпратих последно писмо, в което обясних, че разгласявам гладна стачка и до момента в който той не извърши закона да отговори на моите писма, аз ще недояждам. Защото щом президентът не извършва закона, в който е написано, че в едномесечен период той би трябвало да ми отговори, какво остава за Иванчо?

- В последна сметка отговори ли Ви?

- Отговори ми с един доста комичен отговор, че в този момент не трябвало да се прави нова тактика и Кръгла маса, ами трябвало оставки да хвърчат. Аз желая тази Кръгла маса, с цел да може да се смени моделът на ръководство и тактиката за развиване, а те желаят същия модел, с цел да могат да го употребяват. България без ново начало до средата няма да стигне.

- Като разследване от тези възможни " Кръгли маси ", би трябвало ли най-сетне да се организира лустрация в България?

- За лустрация е късно към този момент. Може да се направи един тест, който в някаква степен да бъде и като клетвен лист, и да се задължат тези хора, които са поели ангажимент в администрацията и ръководството, да съблюдават този клетвен лист. Старите ченгета, огромна част от тях към този момент ги няма, а новите, които те са съумели да привлекат, не ги знаем кои са, тъй като няма списък.

- Но въпреки това виждаме, че Георги Марков (агент Николай) към момента е деен в политиката, Александър Маринов (агент Майстора) е консултант на президента, а по закона " Магнитски " бе глобен някогашният към този момент зам.-шеф на Бюрото за надзор на СРС-та Илко Желязков, който също е работил за комунистическата Държавна сигурност.

- Тези хора нямат бъдеще. Агент Николай е на близо 70 години. Докато младежите, които те са привлекли и в някаква степен са ги вкарали в " играта ", ние не ги знаем, тъй като те не са архивирани, както споделих.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР