В Технологично училище Електронни системи“ към Технически университет – София

...
В Технологично училище Електронни системи“ към Технически университет – София
Коментари Харесай

Ученици от ТУЕС организираха зрелищна битка със създадени от тях роботи

В Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към Технически университет – София за първи път се организираха борби сред роботи, основани и ръководени от възпитаници

 Първата по рода си за България борба сред BattleBot роботи проведена от възпитаници се организира в Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) към Технически университет – София предходната събота (8-ми юни 2019). 12 бойни робота, основани и ръководени от възпитаници в 11-клас в ТУЕС премериха сили в първото издание на „ TUES BattleBots “. Инициативата е на 11-класниците в учебното заведение и техния учител маг. инж. Росен Витанов и се осъществя с поддръжката на Асоциация на приключилите ТУЕС. Събитието бе част от програмата на TUES Reunion – обща среща на випуските, честващи 5, 10, 15 и 25 години от завършването си.



Роботите в TUES BattleBots са курсови планове , разработвани в продължение на 8 месеца по предмета Компютърни архитектури в ТУЕС, воден от маг. инж. Витанов, също ученик на учебното заведение. В борбите се включиха 30 възпитаници, разпределени в 12 тима.

 Създадените от тях роботи варираха сред 5 и 25 кг и се съревноваваха с разнородни оръжия: въртящи се барабани, бургии, спинери и рампи, целящи да преобърнат съперника За сигурността на феновете бе построена специфична, обезопасена бойна сцена, в която се организираха зрелищните конфликти. Всичко бе излъчено онлайн в YouTube, с помощта на сътрудниците на събитието от init Lab, а гостите на TUES Reunion имаха опцията да следят от близко развоя на борбата.

 Обратната връзка от гостите бе повече от позитивна и организационният екип на TUES BattleBots възнамерява последващи издания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР