В тази сложна коалиция виждам две много важни посоки.Едната е

...
В тази сложна коалиция виждам две много важни посоки.Едната е
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Ще следим под лупа продължава ли промяната

В тази комплицирана коалиция виждам две доста значими направления.

" Едната е несъмнено е на „ Продължаваме промяната “. Да продължиш смяната по никакъв начин не е леко и всеки ден ще ги гледаме под лупа дали в действителност трансформират “, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

„ Второто е Българска социалистическа партия. В тези времена имаме потребност от мощна обществена и лява партия. Българска социалистическа партия приказва за обществени вектори, тя получи и общественото министерство. Струва ми се, а и президентът го акцентира, че нуждая се от обществена координатна система с грижа за елементарния човек “, добави Йотова.

Според нея главният проблем след превъзмогването на коронакризата ще е превъзмогването на обществените неравенства и бедността в обществото.

„ Ще бъдем такива, каквито сме били и до момента. Ще изпълняваме и конституционните си пълномощия, ще бъдем коректив на всичко, което не е в полза на хората, ще бъдем близо до българските жители без значение къде са те. Не виждам за какво би трябвало да се променяме, това не е било поза. Това беше напълно естествено държание. Оценката беше дадена на изборите “, разяснява Йотова.

„ Определено има последователност сред служебните кабинети и това държавно управление, само че дано да се разберем – аз мисля, че нашата позиция и държание в действителност са верни, откакто има доста хора, които споделят, че това държавно управление е артикул на президента, това е неговата партия и други, които споделят, че това държавно управление доста бързо ще се еманципирало от него. Както виждате има едно предпочитание непрестанно да се търси спор сред нашата институция и министър-председатела. Така че веднага като са разнопосочни мненията по този въпрос, те са подбудени от политическа и партийна обстановка, от време на време и от малък персонален блян, в сравнение с от действителността. Това демонстрира, че нашата институция продължава да бъде самостоятелна и да следва линията, за която хората ни избират “, разяснява Йотова.

Според нея президентът е постъпил вярно като е свикал КСНС поради връзките ни със Северна Македония и е „ направил най-важното “, тъй че „ беше изкована една безапелационна позиция на българската страна, с която министър председателят Кирил Петков отиде в Скопие “.  По думите ѝ „ рядко някой отива да пази националната ни позиция “ с такава поддръжка, която му дава успокоение и „ привилегировано състояние “.

Що се отнася до напускането на пленарната зала от парламентарната група на някогашните управляващи по време на речта на президента Радев тази сряда, Йотова съобщи, че " ГЕРБ попаднаха в клопката на едно изречение на президента Радев, в което той не ги загатва, само че те се разпознаха ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР