В тази пандемия спасението на държавата в следващите една-две години

...
В тази пандемия спасението на държавата в следващите една-две години
Коментари Харесай

Борисов: Спасението на държавата е враговете да работят заедно

В тази пандемия спасението на страната в идващите една-две години е и най-непримиримите врагове и съперници да работят дружно, с цел да се измъкнем от рецесията. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в Симитли.

По негови думи шансът да се запазим е единството, тъй като съединението прави силата.

Министър-председателят уточни, че във времето на финансова, икономическа и здравна рецесия би трябвало да сме оптимално солидарни. Добрите стопански резултати на страната ни, които бяха поддържани в последните години, разрешават държавното управление през днешния ден да оказва нужната поддръжка и на жителите, и на бизнеса, посочи той.

В Симитли министър председателят беше посрещнат от кмета на града Апостол Апостолов, както и от кметове на обитаеми места от района, определени с друга политическа поддръжка. Там той прегледа на място построените нови стадион и многофункционална зала с 600 места за редица типове спорт на закрито, до които са ситуирани административна постройка и плувен басейн.

Освен това в района с финансовата поддръжка на държавното управление се работи по редица планове.
 Борисов сподели отвореното Банско на здравния министър Обновена
Борисов сподели отвореното Банско на здравния министър

Премиерът е горделив, че българските планински курорти са отворени

За 2020 година държавното управление отпусна на община Симитли близо 5 млн. лева, като от тях 2 млн. лева са предопределени за ремонт на улици на територията на общината. Близо 1 млн. лева са утвърдени за аварийно-възстановителни работи по създаване на подпорна стена, а още 1,1 млн. лева бяха отпуснати за почистването, реконструкцията и укрепването на няколко дерета в града.

В края на годината кабинетът утвърди и трансфер в размер на 800 000 лв. за ремонт, обзавеждане и съоръжение на два центъра за настаняване от фамилен вид за лица с умствена назадничавост с потенциал 30 места.

Борисов посети и учебното заведение в Симитли, където преподаватели обявиха, че приветстват двойното нарастване на възнагражденията им, реализирано в границите на мандата на държавното управление. Над 1 милиард лв. бяха вложени и в подобряването на просветителната инфраструктура, бяха актуализирани и постройките на детските градини.
 Кантарджиев чака до август 1,5 милиона имунизирани
Кантарджиев чака до август 1,5 милиона имунизирани

Можем да записваме и съветската ваксина, само че за това би трябвало да бъде подадено искане

Премиерът подчерт, че покачване на заплатите се планува и за преподавателите във висшите учебни заведения . В момента пък ръководещите работели за идващите 4 години и в здравната система да се получават по-високи приходи. Той уточни, че всеки месец продължава изплащането на спомагателните средства от страната за медицинските екипи на първа линия в борбата с ковид, както и поддръжката за пенсионерите.

От своя страна министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който беше дружно с премиера, съобщи, че имунизацията против ковид у нас протича сполучливо, а от другата седмица ще има опция да стартира имунизацията на учителите, които желаят да им бъде сложена ваксина.

За наслада броят на оздравелите от ковид всеки ден трайно се усилва, все по-малко са пациентите в интензивните структури, изписват се повече българи, и то при най-меките ограничения, посочи Борисов.
 Излекуваните от COVID-19 отново са повече от новите случаи
Излекуваните от COVID-19 отново са повече от новите случаи

56 души са умряли за денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР