Полицията е претърсила парламентарния офис на виден политик от крайната

...
Полицията е претърсила парламентарния офис на виден политик от крайната
Коментари Харесай

Полицията в Германия претърси офиса на крайнодесен политик обвинен в корупция

Полицията е претърсила парламентарния офис на изтъкнат политик от крайната дясна партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) по отношение на следствие за подкупи и пране на пари, съгласно известия в немските медии, представени от " Ройтерс ".

Петр Бистрон, вторият в листата на АзГ за изборите в Европейски Съюз, беше изправен пред обвинявания, че е получил 20 000 евро от хора, свързани с съветския президент Владимир Путин , с цел да популяризира пропагандата на Кремъл.

Мюнхенските прокурори споделиха, че пространства в Берлин, Бавария и Майорка са претърсени по отношение на следствие, макар че не загатнаха Bystron по име.

Германският парламент по-рано гласоподава за унищожаване на парламентарния имунитет на Бистрон , с цел да разреши провеждането на обиските. Само парламентаристите от АзГ се въздържаха при гласуването.

" Досега не са предоставени доказателства за обвиняванията против господин Байстрон, които сe отправят от седмици ", обявиха в изказване водачите на АзГ Алис Вайдел и Тино Хрупала. " Поради това парламентарната група на АзГ се надява, че следствията ще приключат бързо, тъй че да няма съмнение, че управляващите и прокурорите, обвързани с указания, се пробват да повлияят на акцията за европейските избори. "

АзГ, която е на второ място в социологическите изследвания в Германия, означи с пад на поддръжката си в последно време след поредност от кавги.

Миналия месец белгийската и немската полиция направиха на евродепутата от АзГ Максимилиан Крах и неговия асистент като част от следствие на хипотетичен китайски шпионаж.

Приблизително по същото време немските прокурори в град Дрезден започнаха авансово следствие по съмнение, че Крах е приемал заплащания от Русия и Китай " за работата си като евродепутат ".
 Германия се чуди по какъв начин да притегли повече бойци
Германия се чуди по какъв начин да притегли повече бойци

Страната обмисля да вкара още веднъж наборната военна работа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР