В своето тринадесето издание, Балканският международен винен конкурс открива нови

...
В своето тринадесето издание, Балканският международен винен конкурс открива нови
Коментари Харесай

Балкански Международен Винен Конкурс се завръща за своето 13-то издание, този път в две държави

В своето тринадесето издание, Балканският интернационален винен конкурс открива нови благоприятни условия, като се уголемява в две страни с дълбоки винарски обичаи – България и Турция. Това уголемение освен отразява възходящото интернационално значение на състезанието, само че също по този начин акцентира упоритостта за по-нататъшно признание и одобряване на разнообразието и качеството на виновността от района.

В сърцевината на тазгодишното издание на състезанието са две водещи фигури в промишлеността, символизиращи силата и нововъведенията на женското предприемачество във винената промишленост – Цветелина Николова от Katarzyna Estate и Зейнеп Арча Саллиел от Arcadia Vineyards. Техните старания и визия за стабилно развиване през годините служат за ентусиазъм за цялата промишленост.

Цветелина Николова, стояща зад триумфите на Katarzyna Estate, е непоколебима към своя ангажимент към развъждане на лозя и произвеждане на виновност, които отразяват благосъстоянието на българския винен район. Нейната работа акцентира значимостта на нововъведенията и устрема към основаването на винено преживяване от международна класа.

Зейнеп Арча Саллиел, ръководеща Arcadia Vineyards, е пионер в използването на устойчиви способи в турското винарство, допринасяйки по този метод за опазването на околната среда и основаването на виновност с характерен темперамент.

Галина Нифору, ръководител на Българската асоциация на винените експортьори и създател на състезанието, споделя: " Тазгодишното издание на Балканския интернационален винен конкурс за първи път в своята история се организира в две страни - България и Турция. Това е значима стъпка в задачата ни да разпространяваме благосъстоянието,  разнообразието и дълбочината на винената просвета на Балканите. Отдаваме респект на изключителните лидерски умения и устойчивите практики на персони като Цветелина Николова и Зейнеп Арча Саллиел, които освен показват високото качество на балканските виновност, само че и показват новаторския дух на дамите бизнесмени във винения бранш. Разширяването на състезанието е израз на нашата решителност да сътворяваме и развиваме от ден на ден нови търговски връзки и да промотираме нашето богато винено завещание на интернационално равнище. "

Международният винен конкурс и фестивал на Балканите работи като основна платформа, която улеснява срещите и основаването на нови бизнес взаимоотношения сред другите участници във винения бранш – от производители и дистрибутори до вносители. Организиран годишно в друга балканска страна, състезанието играе значима роля в популяризирането на страната-домакин и нейните винени обичаи. Решението състезанието да се организира в две страни акцентира богатото многообразие и културно завещание на балканските виновност, откривайки нови пътища за развиване и съдействие в района.



Последвайте канала на

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР