В Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на

...
В Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на
Коментари Харесай

Раздадоха Икарите! Мъжки образ спечели най-добрата женска роля!

В Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България връчи за 48-и път Националните награди за театрални изкуства "Икар ".

Актрисата Койна Русева завоюва наградата в категория „ Водеща женска роля “. Любопитно е, че премията ѝ се връчва за превъплъщението ѝ в мъжки облик - Воланд в „ Майстора и Маргарита “ по Михаил Булгаков с режисьор Николай Поляков, Младежки спектакъл „ Николай Бинев

Владимир Карамазов бе отличен в категория „ Водеща мъжка роля “ за Кандидатът в „ Опашката “ по романа на Захари Карабашлиев.

Наградени бяха Николай Поляков за режисурата на „ Майстора и Маргарита “ и Димитър Илиев в категория "Дебют " за режисурата на “Shopping And Fucking “ от Марк Рейвънхил.

Събитието бе намерено с "Одата на насладата ", изпълнена от трио "Вива ", в символ на съпричастност към потърпевшите от войната в Украйна.

Водещи на церемонията бяха шефът и актьорите от Театър "Възраждане ". Както всяка година, Съюзът на артистите в България връчва и почетни Икари. Наградата за извънреден принос към музиката се присъжда на певицата Мими Николова, за принос към българския спектакъл печели режисьорът Асен Шопов.

Почетен "Икар " за чест и достолепие получи Симеон Алексиев от Пловдивския трагичен спектакъл.

За артиста премията е самопризнание, че остава правилен на театъра. За близо 46 години на сцената през мозъка му в никакъв случай не минава мисълта да съобщи театъра макар компликациите през годините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР