В света съществуват много спортове, но тези които господстват над

...
В света съществуват много спортове, но тези които господстват над
Коментари Харесай

Най-добрите баскетболисти на всички времена

В света съществуват доста спортове, само че тези които господстват над останалите са единствено няколко. Баскетболът несъмнено е един от тях, поради страстите, които провокира у феновете. Това, което прави този спорт толкоз популярен са неговите баскетболисти и тяхното стопроцентово разпределяне на игрището. В идващите редове ще обсъдим точно тях, като създадем самобитна ранглиста за най-хубавите измежду тях за всички времена. Ще разберем и какво ги е трансформирало в любимци на всички, които всекидневно залагат в букмейкъри като , по какъв начин са постигнали триумфите си и доста други любопитни обстоятелства. Остани с нас и се подготви да скочиш надълбоко в света на баскетболните величия и зрелищните им забивки. 

Кои са най-великите баскетболисти за всички времена?

Не е елементарно да се подберат единствено няколко имена, в случай, че заслужаващите почести са доста повече. Сигурно ще се съгласиш, че най-хубавата баскетболна лига в света несъмнено е НБА. През нея са минали и не престават да минават страхотни спортисти, които ни карат да не имаме вяра на очите си, при всяка тяхна точка. Всички те основават зрелища и не можем да отречем това. Нека не губим повече време и да пристъпим към съответни имена и да те срещнем с тях. 

Шакил О‘Нийл

Надали ще те изненадаме като ти споделим, че Шак е член на Залата на славата. Професионалната му кариера продължава съвсем 20 години, като през това време той минава през едни от най-големите баскетболни тимове в НБА. Такива са Орландо, Лейкърс, Маями, Финикс, Кливланд и Бостън. О‘Нийл има голям боеприпас от умения, които доста малко други спортисти имат. Освен всичко той е пъклен избухлив на терена, а габаритите му са напряко плашещи.

Шакил е първенец на НБА цели четири пъти. Нека не забравяме и фактът, че взе участие петнадесет пъти в . Всички ние добре знаем какъв брой обича купоните и майтапите, а през днешния ден можем да се любуваме на ролята му на един от водещите анализатори. 

 



Леброн Джеймс

Много хора назовават Леброн най-завършеният баскетболен състезател в модерната история на спорта. Има и хора, които не са му най-големите фенове, поради желанието му да се постанова над съотборниците и треньорите си, само че това не трансформира обстоятелствата, че е един от най-големите в спорта. През страхотната си кариера Джеймс играе в тимове като Кливланд, Маями и Лейкърс. 

Той гледа на света от своите 206см и физиката си на 115 килограмов колос. На игрището той е мощен, а пасовете му са неповторими. За него годините са просто число, което по никакъв метод не въздейства на съвършената му игра. 

Карим Абдул-Джабар

Карим изиграва цели 20 сезона в Националната баскетболна асоциация, като е бил част от съставите на Лос Анджелис Лейкърс и Милуоки Бъкс. По време на дейната си кариера той печели цели 6 пъти наградата за най-полезния състезател в НБА (MVP). 

През далечната 1975 година Абдул-Джабар минава в Лейкърс, с които печели шампионата цели пет пъти. Небезизвестните ESPN пък през 2007 година дефинират точно него за най-велик център за всички времена.

Коби Брайънт

Мнозина го считат за свързващата фигура сред ерата на остарялото баскетболно време и бъдещето на модерния баскетбол. Той мина трансформация от глезено дето до изтънчена и респектираща фигура в НБА. Коби изиграва цели 20 сезона в НБА, като през половината от тях е ненавиждан, а през другата половина оставя феновете със зейнала уста. А най-после се стига и до неговото изпращане с доста сълзи и почести. 

Можем единствено да се възхищаваме на отдадеността на Брайънт, който през цялата си кариера играе единствено за един тим – Лос Анджелис Лейкърс. Той съумява да донесе и 5 трофеи на Лейкърс, за които е и с съществени заслуги. Освен това е и два пъти MVP на Финалите, веднъж подобен и в постоянен сезон и 2 пъти топ изпълнител в НБА. 

Бил Ръсел

Ръсел е един от баскетболните играчи, които може би всеки почитател познава. Съмняваме се скоро да се роди баскетболист, който да успее даже да се приближи до неговия връх. Бил печели цели 11 трофеи с тима на Бостън и то в границите на 13 сезона. Това е връх, който може да остави всеки без думи. 

Трябва да споменем и петте пъти MVP, олимпийското му злато и какво ли още не. Ръсел несъмнено си е заслужил мястото в нашата ранглиста, както и това потникът му с номер 6 да е закачен в залата на Бостън Селтикс. 

Майкъл Джордан

Мислим, че е изцяло основателно да приключим с тъкмо това име. Великият Джордан, който във всеки един мач съумява да ни покаже нещо ново и още по-впечатляващо. В кариерата той е част от тима на Чикаго Булс от 1984 до 1993, а приключва във Вашингтон, където играе от 2001 до 2003 година. Именно с  той печели шест пъти купата на НБА, 6 пъти става и MVP, като в това време печели и пет звания от постоянен сезон. Без да се замислим можем да кажем, че точно той преобрази света на баскетбола и го трансформира в това, което е през днешния ден – популярен спорт. 

Заключение 

Независимо дали си почитател на баскетбола или не, то ние сме сигурни, че не можеш да останеш неутрален към изброените нагоре имена. Те са велики колоси, които основават шоу на игрището и карат феновете да настръхват. А задачата на спорта като цяло е точно тази – да носи позитивни страсти и да сближава хората. 


















14:00 30/01 21:45 30/01 21:45 30/01 22:00 30/01






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР