В света на Холивуд има звездни личности, които определено могат

...
В света на Холивуд има звездни личности, които определено могат
Коментари Харесай

Кои са най-интелигентните холивудски звезди

В света на Холивуд има звездни персони, които несъмнено могат да бъдат сложени в категорията “умни”. Те са известни като “секссимволи” или “лоши момчета и момичета”, само че имат и впечатляващо високо IQ.


Натали Портман с две научни изявления


 48-1 Звездата от „ Черният лебед “ е приключила бакалавърска степен в Харвард и се явява като първата възпитаничка на университета, която е печелила „ Оскар “ за най-хубава актриса. Тъй като към този момент е прекомерно известна около присъединяване си като тийнейджърка в „ Леон “, Натали се записва в влиятелното образователно заведение с рожденото си фамилно име Хершлаг. Освен това, чаровницата посещава и Еврейския университет в Йерусалим.

Известно е, че Натали Портман има еврейска кръв, приказва 6 езика и два пъти нейни изявления са намерили място в уважавани научни журнали.

Докато се пробва да вземе бакалавърска степен по логика на психиката, Натали Портман се появява във филмите от поредицата „ Междузвездни войни “, където нейна героиня е Падме Амидала. След като приключва Харвард през 2003 година, получава дребна роля в отличения с “Оскар” филм „ Студена планина “. През 2004 година Натали Портман има основна роля във кино лентата „ Гардън Стейт “ и през същата година е отличена със “Златен глобус” за поддържаща женска роля за присъединяване си във кино лентата „ Отблизо “. За същата роля тя е номинирана за премия “Оскар” за най-хубава поддържаща женска роля.

Синди Крауфорд замалко да стане химичка


 48-2 Синди е образец за блестящия пробив на едно амбициозното американско момиче от малко градче, което съумява да се издигне в живота. Красавицата приключва гимназия като първенец на випуска. Подписва първия си моделски контракт през 1984 година. Първоначално употребява извоюваните пари като добавка към стипендията си за проучване на инженерна химия в влиятелен университет. За страдание се постанова да изостави учението около звездната си кариера, само че фактът за нейната просветеност е неоспорим.

След като работи за фотографа Виктор Скребнески в Чикаго, Синди се мести в Манхатън през 1986 година и подписва контракт с фешън организация “Elite New York ”.

Куентин Тарантино е интелигентен като Стивън Хокинг


 48-3 IQ-то на Тарантино е 160.Това е доста висока стойност – колкото е и IQ-то на фамозния физик Стивън Хокинг. Като дребен Куентин демонстрира забавни креативен заложби, като написа тъжни истории. Природно интелигентният Тарантино обаче по никакъв начин не харесва учебното заведение. Интересно му е само в часовете по история, „ тъй като бяха нещо като филми “. След като приключва гимназия, той стартира работа като разпоредник в кино с порно филми. Освен това потегля на курсове по актьорско майсторство. По-късно работи във Video Archives, а в този интервал написа сюжетите за “Истински романс” и “Родени убийци” и основава някои от най-култовите киноленти за нашето време.

Шарън Стоун печели стипендия на 15


 48-4 Нейното IQ също е доста високо – 154. Когато е едвам на 15, бъдещият международен секссимвол печели стипендия за проучване на креативно писане и изящни изкуства в реномиран американски университет. В своята автобиография Шарън разказва себе си от тези години като „ грозното патенце зубърче “.

Стоун печели купата Мис Крауфорд Каунти (Miss Crawford County) и взе участие в състезанието за Мис Пенсилвания. Един от съдиите я харесва и поучава да напусне учебно заведение и да се реалокира в Ню Йорк, с цел да работи като манекенка. През 1977 година Стоун се мести при вуйна си в Ню Джърси. Четири дни след идването си там тя подписва контракт с фешън организация “Форд” в Ню Йорк.

Става световноизвестна като актриса с кино лентата на Пол Верховен „ Първичен инстинкт “.

Мат Деймън учил в Харвард


 48-5 Именно по време на образованието си там, изпълнявайки задача за курс по писане на сюжети, му хрумва концепцията за „ Добрият Уил Хънтинг “. По-късно Мат довършва и осъществя гениалния си план благодарение на приятеля си от детството Бен Афлек.

Деймън напуща университета преди да приключи, само че все пак е награден с влиятелния орден на Харвард за работа в областта на изкуствата.

Мат Деймън е притежател дружно със своя другар Бен Афлек на “Златен глобус” и “Оскар” за най-хубав автентичен сюжет за кино лентата “Добрият Уил Хънтинг”.

Женен е за Лусиана Баросо, с която имат три дъщери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР