В света на хиперавтомобилите, стандартната дисциплина за ускорение от 0

...
В света на хиперавтомобилите, стандартната дисциплина за ускорение от 0
Коментари Харесай

За под 30 секунди - колата, която ускорява от 0 до 400 км/ч и след това спира

В света на хиперавтомобилите, общоприетата дисциплинираност за ускоряване от 0 до 100 км/ч е нерелевантна и почтено казано скучна за следене. Дали резултатът ще е 2.3 или 2.5 секунди, има ли някакво значение? И двете са скандално бързи. Но има една друга дисциплинираност, още веднъж обвързвана с ускоряване, при която е много напечено напоследък - 0-400-0 км/ч.
 Tesla Model S Plaid, Rimac Nevera и Pininfarina Battista - кои са най-бързите електрически автомобили сега
Кои са най-бързите електрически автомобили

От 0 до 100 км.ч единствено за едно мигване време

Точно по този начин, приказваме за ускоряване от място до 400 км/ч, след което прекъсване назад до покой. Съвсем неотдавна върхът във въпросното упражнение бе строшен от Rimac Nevera, а единствено месец по-късно сме подготвени да обявим новия лидер в листата.

Той се споделя Koenigsegg Regera и съумя да спре часовниците на скандалното време от 28.81 секунди . За съпоставяне, предходното най-хубаво време на Rimac Nevera бе 29.94 секунди .
 Снимка 622779

Шведската компания Koenigsegg е привикнала с чупенето на съответно този връх. През 2019 година Regera усъвършенства времето на различен модел от същата марка - Agera RS - като тогава записа време от 31.49 секунди.

Интересното в тази ситуация е, че Regera към този момент даже не се създава, както самите Koenigsegg знаят и задават реторичния въпрос: " Така че, за какво да слагаме нови върхове с автомобил, който от дълго време не се предлага на пазара? Просто тъй като можем и тъй като макар възрастта си, Regera продължава да е на върха, което би трябвало да бъде почетено с нов връх. "

И това не е всичко, тъй като Regera към този момент е и най-бързият махленски автомобил, който може да форсира до 400 км/ч и по-късно да спре изцяло за 29.6 секунди. Разликата в двете времена се дължи на спецификацията сред уличната и спортната машина.
 Снимка 622777

Рекордните времена са записани на летище " Йоребру " наоколо до Стокхолм, което разполага с писта с дължина 3.274 км. Именно там е имало опция 5.0-литровия туин-турбо V8 мотор да разгърне изцяло своя капацитет, дружно с гигантските спирачки и  Michelin PIlot Sport Cup 2 R гуми, несъмнено.
 Rimac Nevera усъвършенства цели 23 върха за ускорение и прекъсване
Един електрически автомобил - 23 върха за ускоряване

Rimac Nevera е по-бърза и от вятъра

Това надали е последният път, в който загатваме Koenigsegg и " нов връх " в едно изречение, тъй като шведската компания загатва, че новият ѝ хиперавтомобил Jesko Absolute ще бъде даже още по-бърз. Колкото до Regera, последните създадени бройки бяха доставени на новите си притежатели през 2022 година От модела бяха създадени единствено 80 бройки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР