В структурата на турското президентство са учредени девет съвета и

...
В структурата на турското президентство са учредени девет съвета и
Коментари Харесай

В структурата на турското президентство ще има девет съвета и четири отдела

В структурата на турското президентство са учредени девет съвета и четири отдела, оповестява в. "Миллиет ". Вестникът показва, че президентски укази за основаване на тези препоръки и отдели са оповестени през днешния ден в Държавен вестник.
В рамките на президентството ще има девет съвета - съвет за политика в региона на науката, технологиите и иновациите; съвет за политика в региона на образованието; съвет за икономическа политика; съвет за сигурност и външна политика; съвет за правна политика; съвет за политика в региона на културата и изкуството; съвет за политика в региона на опазването на здравето и храните; съвет за обществена политика; съвет за политика в региона на локалното ръководство.
Председател на тези препоръки ще бъде президентът. Те ще се състоят от минимум трима членове, които ще се назначават от президента. Съветите ще работят директно с президента в съответните области и ще извършват неговите указания, предава Българска телеграфна агенция.
Същевременно към президентството са учредени четири отдела, които ще разполагат с административна и финансова автономия - отдел за цифрова трансформация; финансов отдел; отдел човешки запаси и отдел за вложения. Тези отдели ще създават планове, ще вършат разбори и ще работят за стимулиране на активността в съответните области.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР