В столицата стотици протестиращи блокираха за близо 4 часа булевардите

...
В столицата стотици протестиращи блокираха за близо 4 часа булевардите
Коментари Харесай

Протестите не стихват

В столицата стотици протестиращи блокираха за близо 4 часа булевардите " Цар Освободител " и " Васил Левски ", а също и Орлов мост.

Около 200 души се включиха в протестното шествие, което потегли по централните улици на Благоевград. Срещу бедността в България и липса на опция за младежите се разгласи протестното шествие в Благоевград, което през днешния ден е пешеходно и ще измине централните булеварди. Ще спре пред всички партийни офиси, с цел да покаже със запалени свещи, че по този начин повече България не може да се ръководи.

При засилено полицейско наличие протестиращите в Гурково затвориха на няколко пъти за малко Прохода на републиката.

Протестно шествие мина по централните булеварди на Хасково, стачкуващите блокираха пътя за Димитровград. Георги Ванков, един от уредниците, прикани за кротичък митинг, без да се влиза в спорове с полиция или с непротестиращи жители. Исканията са разнообразни: за президентска република, за оставка на държавното управление, наказване на отговорни от държавните управления за неосъществения преход, както и за работеща стопанска система и високи заплати.

По-късно вечерта към 1 50 души се отделиха от митинга и блокираха автомагистрала " Марица " до село Крепост. Жандармерията и полицията не им попречиха и до конфликти не се стигна. Автомобилите се пренасочваха по остарелия път за Свиленград.

 Министерство на вътрешните работи зове протестиращите да съблюдават разпорежданията
Министерство на вътрешните работи зове протестиращите да съблюдават разпорежданията

Нарушения и арестувани в някои градове

Близо три часа продължи митингът във Велико Търново. При следващия опит на протестиращите за вечерта да блокират кръговото кръстовище, през което минава директният трафик от София и Варна се стигна до конфликти.

" Единственото нещо, което желая, е да живеем в една естествена страна, където няма корупция, няма всякакви мижитурки, които крадат. Народът става все по-беден ", показа пред БНР един от участниците в шествието.

Близо 200 души се включиха в митинга в Кърджали . След като сервираха венец пред паметника на Васил Левски, стартира шествие по централните улици - с развети трибагреници и викания " Мафия " и " Оставка ". Пред автогарата протестиращите стопираха за малко с хоро придвижването на едно от най-натоварените кръстовища.

Недоволни от ръководството старозагорци излязоха довечера в 18:00 ч. на нов митинг с изрично гледище за оставката на кабинета " Борисов " 3. Очакваше се дейностите им да бъдат подкрепени и от група протестиращи от Казанлък.

Протестиращите в Сливен се събраха за осма поредна вечер на площад " Хаджи Димитър " и взеха решение да създадат автошествие по централните булеварди.

 Стотици на митинг в столицата против скъпите горива
Стотици на митинг в столицата против скъпите горива

Столичната проява прерасна в непринудено шествие

" Така ще бъде до момента в който се направи първата крачка за промяна на цялата система ", сподели една от организаторките Доника Мангова.

" След като министър-председателя съобщи, че ще се счупи тази коалиция, ние желаеме да забележим по какъв начин ще се счупи. И откакто те не желаят да я счупят, ще я счупим ние! Вече желаеме оставката на целия кабинет ", изиска пред БНР Валентина Василева от митинга в Сливен.

С протестен митинг-концерт довечера в 18 часа недоволни старозагорци желаят оставката на цялото държавно управление. Това разгласи уредникът Стилиана Иванова. По думите ѝ, държавното управление, не е поискало да чуе гласа на своя народ и по тази причина би трябвало да се отдръпна. Оставката на Валери Симеонов не е задоволителна, безапелационна е Иванова:

 Единадесет арестувани при неделните митинги в страната Обновена
Единадесет арестувани при неделните митинги в страната

Служителите на реда са съставили общо 58 акта за открити административни нарушавания

" Това е прахуляк в очите на хората. Нито тези стотинки, които смъкнаха от горивата, нито - както го нарекоха много хора в медийното пространство - това, че един бушон е паднал, въобще не ни топли. Ние се борим за изгърмяване на цялото табло, в случай че мога по този начин да се изразя ", сподели тя.

Жители на Ловеч излязоха пред постройката на регионалната администрация на кротичък митинг против обедняването и ниския стандарт на живот в града и в страната. Протестиращите настояха за промяна на политическата система и за по-високи приходи.

 Протестиращи желаят оставка на държавното управление и промяна в ръководството
Протестиращи желаят оставка на държавното управление и промяна в ръководството

В София блокираха Орлов мост, в Благоевград възпламениха свещи пред няколко партии

" Да има референдуми. Целият български народ да си даде мнението, а не група ръководещи да дефинират бъдещето на България ", сподели протестиращ.

" Може ли с 250 лв. да живее един пенсионер? Искаме да се промени цялата система ", добави присъстваща на митинга гражданка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР