В столичната църква Свети Седмочисленици и в родния му град

...
В столичната църква Свети Седмочисленици и в родния му град
Коментари Харесай

Последно сбогом с Димо от P.I.F. в София и Варна

В столичната черква " Свети Седмочисленици " и в родния му град Варна, на плажа - феновете и приятелите на Димо от група P.I.F., който умря преди два дни от ковид, си взеха последно довиждане с артиста и артист.

Стотици пристигнаха на поклонението в столичния храм - сътрудници музиканти, артисти, почитатели, както и депутатът-барабанист Калин Вельов. 

" Ще го запомня с прелестните му дълги мигли, с неповторимия музикален гений и най-много с детското сърце, което носеше. Прекрасен човек и другар ", сподели артистът Деян Донков.  " Димо беше страховит човек и доста светла душа. Tалант, музика, лирика – с това ще запомня Димо. Голяма загуба за българската музика, за българската просвета, тъжно в действителност ", показа Владимир Ампов-Графа.

Пейо Пеев от " Спринт "  сподели, че познава музиканта от 25 години и сподели, че той е бил доста оправдателен към поколенията преди него, доста радушен и се е вслушвал в препоръките на по-старите музиканти.  " Музиката му не беше за общо прилагане, което го различаваше и това може би ни сближи да бъдем близки. Много тъпо, че българската музика загуби подобен сътрудник ", съобщи той. 

В родния град на артиста - Варна, феновете му се събраха на плажа, пред един от клубовете, където групата постоянно е свирила през годините. Опечалените сервираха цветя пред портрета на Димо на пясъка, а по-късно алегорично го изпратиха, като ги хвърлиха в морето.

Димо Стоянов умря на 45 години. Въпреки че бе на лекуване в столична болница и околните му откриха донор на кръвна плазма, вокалистът не съумя да се пребори с COVID-19. Група P.I.F., която е основана от него и Иван Велков при започване на 90-те години във Варна, издаде пет албума и остана в паметта на меломаните с песни като " Приказка ", " Колело ", " Цялото небе ", " Вали " и " Невидимо дете ".

Продуцентката Саня Армутлиева съобщи, че в последните месеци с Димо са коментирали работата по нов албум на P.I.F. и подобен ще бъде публикуван в близко бъдеще, без значение от кончината на фронтмена.

Междувременно другари и сътрудници на Димо Стоянов започнаха в интернет акция за даряване на средства за фамилията му . Той и брачната половинка му имат две дъщерички - на 1 и 6 години. Близките на музиканта можете да подкрепите .
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР