В статия, публикувана в списание Nature Electronics, се говори за

...
В статия, публикувана в списание Nature Electronics, се говори за
Коментари Харесай

Инженери на Samsung ще копират човешки мозък и ще прехвърлят данните на компютър

 В публикация, оповестена в списание Nature Electronics, се приказва за концепцията за основаване на електронен мозък.

Инженери възнамеряват да копират невронните връзки на човешки мозък благодарение на електроди и да трансферират тези данни на компютър.

Един от създателите на създаването, професорът от Харвардския университет Дон Хий Хам, изяснява, че дружно с сътрудник е създал масив от наноелектроди, с които те ще се опитат да основат карта на невронните връзки. Схемата на взаимовръзките на невроните е в положение да покаже местата на свързване на нервните кафези и силата на такива връзки.

При сполучливи опити за „ прекопирване “ на мозъци ще е належащо да се трансферира масивът от данни на нервните кафези към устройство за предпазване. Учените изясняват, че както твърди носители, по този начин и елементарни флаш карти могат да работят по този начин.

Важно е да се създаде техника за тъкмо прекачване на картата на невронните мрежи. Разработката се прави от експерти от Samsung Electronics и учени от Харвардския институт. Учените възнамеряват да основат специфичен чип въз основата на копирания мозък. Иновацията ще помогне да се доближат невиждани висоти в областта на изкуствения разсъдък.

 

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР