В СССР е имало много прости, но гениални решения, които

...
В СССР е имало много прости, но гениални решения, които
Коментари Харесай

Удължава живота: Гениалната виброгимнастика от 1 упражнение на академик Микулин

В Съюз на съветските социалистически републики е имало доста елементарни, само че гениални решения, които обаче на са били признавани от формалната медицина. Такова решение била и чудодейната виброгимнастика, създадена от учен Александър Микулин и способна да избавя мускулите на краката от непотребната млечна киселина и да усъвършенства венозното кръвообращение.

Александър Микулин бил познавач по самолетни мотори, основен конструктор на московския авиомоторен цех " М.В.Фрунзе ". Той се пенсионирал, само че продължавал на кипи от хрумвания и се насочил към проблемите за запазване на здравето. Той предложил редица нови хрумвания, които почнали да се употребяват в санаториалното лекуване на заболели.

Когато Министерството на здравеопазването отказало да издаде книгата му, отдадена на здравна тема, 76-годишният учен постъпил в медицински институт, през 1975 година получил отлични оценки на държавните изпити, а на идната година защитил дисертация по медицина на основата на книгата, спряна от министерството.

Тогава към този момент тя била оповестена със заглавие " Активното дългоденствие. Моята система за битка със старостта ". Академикът, който страдал от разнообразни заболявания, изпитвал върху себе си своите медицински хрумвания и гимнастика и по този начин укрепил организма си, че отбелязал в положително здраве 90-годишен празник.

Какво съставлява виброгимнастиката от 1 упражнение на учен Никулин и по какъв начин се извършва то четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР