В сряда военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че голяма група

...
В сряда военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че голяма група
Коментари Харесай

Руски дронове атакуваха дунавско пристанище, ключово за износа на зърно

В сряда военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че огромна група съветски военни дронове е навлязла в устието на река Дунав и се е насочила към речното пристанище Измаил покрай границата с Румъния.

Групи в обществените медии оповестиха, че са чули пукотевица на системи за противовъздушна защита в региона на две дунавски пристанища - Измаил и Рени.

Губернаторът на южната област Одеса Олех Кипер помоли жителите на регион Измаил да се укрият към 1:30 ч. (22:30 GMT) и анулира паниката за въздушна офанзива един час по-късно.

На дунавските пристанища на Украйна се падаше към една четвърт от износа на зърно, преди Русия да се отдръпна от подкрепеното от Организация на обединените нации съглашение за обезпечаване на безвреден път за експорт на украинско зърно през Черно море. Оттогава те се трансфораха в главен маршрут за експорт, като зърното се изпраща с баржи до румънското черноморско пристанище Констанца, с цел да се транспортира по-нататък.

Руската офанзива против пристанището в Измаил докара до повишение на международните цени на храните при започване на август./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР