В сряда ще е предимно слънчево. От север-северозапад облачността ще

...
В сряда ще е предимно слънчево. От север-северозапад облачността ще
Коментари Харесай

Сряда започва със слънце, ще завърши с малко дъжд

В сряда ще е най-вече слънчево. От север-северозапад облачността ще се усилва и по здрач, на обособени места, основно в планините ще превали, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа до сдържан северозападен вятър, в Дунавската низина краткотрайно ще се усили и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 29° и 34°, по-ниски ще са в северозападните региони - сред 24° и 29°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за месеца и денем бързо ще се покачва.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, от север с нарастване на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 28° и 31°. Температурата на водата е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с нарастване на облачността и по здрач тук-там в Стара планина ще превали. Ще духа сдържан, по високите елементи до мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 13°.

В четвъртък ще доминира облачно време, тук-там с валежи от дъжд, в обособени региони с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Студеният въздух ще обхване цялата страна и оптималните температури ще са от 15°-17° в североизточните региони до 23°-25° в крайните югозападни. В петък вятърът още веднъж ще се усили, само че преваляванията ще спрат, до вечерта и облачността ще намалее до незначителна. В събота ще доминира слънчево време, основно над източните региони с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще отслабне, последователно ще се ориентира от изток, в Източна България - от североизток. Минималните температури ще се намалят и в множеството места ще са сред 6° и 11°, а дневните в събота ще останат 18°-23°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР