В средата на януари започна доставката на новите карти с

...
В средата на януари започна доставката на новите карти с
Коментари Харесай

Сливането на Банка ДСК и Експресбанк стигна до пластиките

В средата на януари стартира доставката на новите карти с логото на Банка ДСК в клоновата мрежа на Експресбанк. От януари до края на април 2020 година всички клиенти на Експресбанк, които са предпочели да получат преиздадените си карти в офис на банката, ще получат информация в кой клон се намира картата им и в какъв период могат да си я вземат. Освен това клиенти, които имат няколко банкови карти, ще получат всички преиздадени пластики в един клон, а пластиките ще се раздават в клоновата мрежа на Експресбанк в цялата страна.

Това е поредна стъпка от интеграцията на Експресбанк към Банка ДСК, които все още работят като две обособени юридически лица. Ребрандирането на клоновата мрежа на Експресбанк, както и миграцията на някои от трансакционните услуги към този момент са факт. Банкоматите на Експресбанк също са трансферирани към системата на Банка ДСК, а терминалните устройства за разплащания с карти са в развой на прекачване. Ако всички процеси текат гладко и дейно, новата обединена банка ще проработи в средата на 2020 година.

Към края на деветмесечието на 2019 година чистите активи на Банка ДСК бележат повишаване от 7.6% по отношение на края на 2018 година и доближават 15.9 милиарда лв.. Печалбата и възлиза на 197 млн. лв..

Сделката за придобиването на Експресбанк е от към година. Официална информация за цената на договорката не бе оповестена, само че както "Банкеръ " писа, унгарската "ОТП Банк " усили капитала на "Банка ДСК " с 1.173 милиарда лв.. Този ход провокира само тълкования, без отговор, че в действителност това е сумата, която ще бъде платена на "Сосиете Женерал ".

Експресбанк бе добра облага поради резултатите й в корпоративното банкиране, а също в банкирането на дребно и в лизинговите схеми. Към края на септември 2019 година активите на банката са в размер 6.3 милиарда лева, а облагата й възлиза на 107 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР