В специално прессъобщение ГЕРБ заявява, че всички изказани тези на

...
В специално прессъобщение ГЕРБ заявява, че всички изказани тези на
Коментари Харесай

Българските Политици Вече Прекалиха! Чудовищни Скандали Тресат Държавата, Заплахите Са Срещу Самия

В особено прессъобщение ГЕРБ декларира, че " всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово персонално мнение ".

В коридорите на Народното събрание от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи настояха това да не е единствено на думи.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчевповтори позицията на ГЕРБ - за нас няма неприятни и неуместни въпроси, а неточни отговори.

Поводът е днешно присъединяване на Тодоров в Нова телевизия и изразеното от него мнение. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на " Грипен " -ите от служебното държавно управление на Огнян Герджиков е " артикул на избрана тайфа ", Тодоров отговори:

" Много мощни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко по този начин беше тръгнала в някаква посока, само че в този момент виждам, че липсва столчето й. За подобен въпрос, аз в случай че съм началник в малкия екран, отстранявам. "

Ние сме за свободна публицистика, поддържаме свободата на медиите, удостовери в коридорите на Народно събрание Главчев. По думите му, каквото е споделил Антон Тодоров, е негово лично мнение. Аз бих се извинил, в случай че съм в тази обстановка, акцентира още ръководителят на Народното събрание като посочи, че персонално не е наблюдавал присъединяване на депутата в предаването.

И като ПГ, и като партия, и аз като ръководител постоянно сме казвали, че би трябвало да има свободно изложение на мнението на публицисти, да се съблюдават журналистическите стандарти, безапелационен беше Димитър Главчев.

Той добави, че водачът на партията Бойко Борисов също постоянно е изразявал такова мнение и е имал такова отношение към медиите.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към публицистите:

Ние сме на ваша страна и на страната на истината. Категорично осъждаме следващия случай на цензура и закани към български публицисти от Политическа партия ГЕРБ. Преди дни такава беше отправена към Сашо Диков. Вчера - към Елена Йончева. Днес - към Виктор Николаев.

Никакво опрощение, че става дума за персонално мнение на един народен представител, не може да изтрие обстоятелството, че Антон Тодоров показва тези позиции освен в малките екрани, само че и от парламентарната естрада под благосклонния взор на управлението на партия ГЕРБ, на ръководителя на Народното събрание и поощряван с мълчанието на министър-председателя Борисов. Това не е казус, а метод на мислене на ръководещите: или ще мълчите, или ще минем през вас, ще ви уволним, ще ви смачкаме.

Уважаеми публицисти, не мълчете, сподели Нинова. Тя добави: " Показвайте обективната картина в страната. Ние сме на ваша страна и на страната на истината. "

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи:

Цялостното държание и политика на ГЕРБ е проба, неточност, извинения и отново същите неточности и опити за извинения, и отново, и отново. Такива обстановки, като държанието на господин Тодоров, на господин Велчев и ред други, изискват решителност, мощ, воля и дейности, а не извинения.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР