В социалните мрежи се разпространяват снимки на китайския десантен кораб

...
В социалните мрежи се разпространяват снимки на китайския десантен кораб
Коментари Харесай

Сензация! Появиха се първи СНИМКИ на китайско електромагнитно оръдие, което удря със силата на метеорит

В обществените мрежи се популяризират фотоси на китайския десантен транспортен съд Haiyang Shan клас 072III, за който се твърди, че наскоро е въоръжен с настоящ първообраз на електромагнитно оръдие, оповестява The Drive.

На фотосите се вижда транспортен съд в корабостроителницата в Ухан (най-гъсто обитаемият град в централната част на Китай), носовата част на които е оборудвана с солидна оръдейна кула с дуло с огромен диаметър. Другите кораби от клас 072III са оборудвани с по-скромно 37-милиметрови оръдия.

На фотосите са виждат и няколко контейнера, които евентуално съдържат електрооборудване, належащо за работата на релсотрона.

Изданието отбелязва, че по-рано на китайски кораби не са забелязвани релсотрони и този " работещ релсов механизъм, конфигуриран на кораба, е огромно достижение за Китай и се трансформира в източник на сериозна угриженост в Пентагона ".

Релсотронът е кадърен за форсира снаряди с тегло към 10 кг до скорост от няколко хиляди километра в час. Това е задоволително да бъде потънал огромен транспортен съд, или прехванати и свалени противников самолети и ракети. Ефектът от удара на снаряд с такава голяма скорост е сравним с провалите на дребен астероид върху земята.

Конструктивно оръдието съставлява елекромагнитен ускорител, състоящ се от три съществени съставния елемент: релсотрон (чифт електропроводими релси), снаряд и източник на непрекъснат ток. За един изстрел е нужна електрическата енергия за денонощие на град от 500 хил поданици

За основаването на релсотрон работят в Съединени американски щати, Китай, Русия и Индия, само че единствено в първата, а евентуално в този момент и във втората страна са основани настоящи прототипи в действителен размер.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР