В Солун започна Втората министерска среща между делегациите на Гърция,

...
В Солун започна Втората министерска среща между делегациите на Гърция,
Коментари Харесай

Външните министри на Гърция, България, Македония и Албания се срещат в Солун

В Солун стартира Втората министерска среща сред делегациите на Гърция, България, Македония и Албания. Основните тематики са сигурността и съдействието по границите, европейските переспективи на района, енергийни планове.


Българската делегация е ръководена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, срещи в Солун с сътрудниците си има и вътрешният министър Валентин Радев. Освен общообявните тематики на четиристранната среща министрите имат опция да разискват и въпроси - предмет на двустранно съдействие.

Четиристранният формат се организира за втори следващ път. Инициативата е на министъра на външните работи на Гърция. Първата среща беше проведена през април 2016 година и беше фокусирана върху бежанската и миграционната рецесия.
Никос Козиас - министър на външните работи на Гърция: Вчера имахме доста забавна полемика с външните министри за ситуац ията и бъдещето на района, европейските вероятности, както и съдействието. Обменихме възгледи по тематиките, които ще обсъждаме. Предстоят две срещи - първата е отдадена на сигурността, съдействието по границите, както и съдействие и взаимопомощ при пожари. Пожарите не познават граници и това изисква съдействие. Втората среща е отдадена на тематики, свързани с енергетиката, които са от огромна значимост за всички нас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР